0 0
Read Time:6 Minute, 51 Second

În 1773 a avut loc în casa lui Mayer Amschel Rothschild o întâlnire foarte importantă la care au participat 12 evrei bogaţi ce acordau credite sume foarte mari. La această întâlnire, bineînţeles secretă, s-a discutat elaborarea unui plan spre a putea controla averea întregii lumi. Ei au constatat că prin înfiinţarea Băncii din Anglia au reuşit să controleze economia întregii ţări, dar planul lor era să poată avea un control absolut asupra averii lumii întregi. Un asemenea plan a fost discutat în astfel de cercuri cu câteva secole înainte. La această dată Rotschild l-a prelucrat din nou. Acest plan poartă numele „Protocoalele înţelepţilor Sionului”. Ele au fost secrete până în anul 1901, când printr-o întâmplare au căzut în mâna unui profesor rus, S.Nilus, care le-a publicat. Victor Marsden le-a tradus în engleză în anul 1921, un exemplar se află la British Museum din Londra.

Protocoalele înţelepţilor Sionului

Controlul asupra finanţelor îl vom avea în mod sigur la toate naţiunile dacă vom crea mari monopoluri particulare care să fie rezervoarele imenselor bogăţii ale lumii. În ziua  când va avea loc prăbuşirea politică se vor prăbuşi şi finanţele împreună cu creditele acordate de State.

Vom provoca crize economice ca să destabilizăm Statele ce ni se împotrivesc, sustrăgând banii depuşi acolo. Prin acumularea de mari capitaluri private care au fost sustrase din circuitul financiar al Statelor vom sili aceste State să ia bani de la noi sub formă de credit. Creditele împovărează Statele cu procente care le transformă în sclavi fără voinţă. Impozitele cuvenite nu vor satisface nevoile şi astfel şefii acestor State vor cerşi la uşa băncilor noastre. Creditele străine sunt lipitori ce nu pot fi îndepărtate de pe corpul statului numai dacă cad de la sine sau statul se scutură de ele. Dar Statele „GOIMI” nu se scutură de ele, ci dimpotrivă pun mereu altele deasupra, ceea ce duce inevitabil la prăbuşirea lor. Prin datorii de stat, aceşti şefi de guverne devin coruptibili şi astfel cad în sfera noastră de control, din ce în ce mai adânc.

Controlul presei. Presa are funcţia de a dezlănţui şi de a înflăcăra pasiunile unui popor; marea masă nu are nici cea mai mică idee cui îi serveşte presa într-adevăr. Printre ziare vor fi şi unele care ne vor ataca. Pe acestea tot noi le fondăm iar punctele în care ne atacă, tot noi le alegem. Nici o ştire nu va ajunge în public fără permisiunea noastră. Acest lucru este posibil chiar acum, deoarece toate ştirile din lume se centralizează la câteva agenţii de ştiri. Aceste agenţii sunt controlate de noi. Ziarele noastre vor fi de toate nuanţele: aristocratice, socialiste, republicane, chiar anarhiste, bineînţeles atâta timp cât există constituţie. (Comisia trilaterală împreună cu CFR, controlează azi aproape toate agenţiile de ştiri din lume).

Extinderea puterii o vom practica apărând în public ca prieten al tuturor. Noi îi vom susţine pe toţi: anarhişti, comunişti, fascişti, dar mai ales clasa muncitoare, sindicatele, care vor câştiga încrederea noastră şi vor deveni unealta noastră.

Controlul asupra credinţei. Noi le vom lua oamenilor adevărata credinţă. Noi vom modifica stâlpii legilor spirituale sau îi vom dezrădăcina. Lipsa lor va slăbi credinţa în sufletele oamenilor, deoarece religiile vor fi lipsite de argumente. Aceste goluri le vom umple noi cu teze materialiste şi calcule matematice.

A zăpăci minţile este o metodă. Pentru a fi stăpâni pe opinia publică trebuie s-o aducem într-o stare de zăpăceală. Noi vom folosi presa ca să prezinte oamenilor ştiri atât de diverse, încât ei să se piardă în labirintul acestor informaţii. Oamenii vor ajunge la concluzia că este mai bine să nu aibă nici o părere (politică)…

Dorinţa de a trăi în lux. Pentru a accelera ruina industriei „Goimilor”, le vom stimula dorinţa de a face lux. Cetăţeanul de rând însă nu îşi va putea permite bucuria de a cumpăra articole de lux, pentru că noi vom avea grijă să ridicăm mereu preţurile. Astfel, fiecare va trebui să muncească mai mult, dacă va voi să capete ceea ce doreşte. Până când îşi vor da seama cu ce sistem au de a face, vor fi deja prinşi în capcana lui.

Politica, instrument de manipulare. Prin propagarea de către noi a liberalismului în organismele statale întreaga structură politică va fi modificată.

O constituţie nu este decât marele for al neînţelegerilor, al certurilor şi toanelor partidelor, într-un cuvânt un for care are numai funcţia de a distruge personalitatea instituţiilor de stat. În „epoca republicană” noi îi vom înlocui pe stăpânitori cu o caricatură de guverne, cu un preşedinte din popor adică din rândurile „păpuşilor” noastre, ale „sclavilor noştri”. Vom organiza alegeri în aşa fel încât, cu ajutorul lor, vom reuşi să preluăm stăpânirea întregii lumi. Celui mai neînsemnat alegător îi vom da iluzia că, prin întruniri şi coaliţii, el poate influenţa mersul politic în stat. În acelaşi timp vom elimina importanţa familiei şi rolul ei educativ, de asemenea formarea personalităţii independente.

Este de ajuns ca un popor să fie lăsat să trăiască în „democraţie” un oarecare timp, pentru ca el să se transforme într-o plebe dezordonată. Puterea plebei este oarbă, fără scop şi fără raţiune, mereu gata să fie influenţabilă dintr-o parte sau alta. Dar orbul nu-l poate conduce pe orb fără să-l conducă în prăpastie. Numai cine de la naştere a fost crescut să fie stăpân independent este instruit în ABC-ul politic.

Reuşita noastră va fi uşurată de faptul că în relaţiile cu oamenii de care vom avea nevoie, noi vom specula punctele slabe ale acestora: lăcomia de bani şi de bunuri materiale, precum şi pasiunile de orice natură.

Controlul asupra hranei. Puterea noastră rezidă şi în faptul că hrana pe acest pământ devine din ce în ce mai insuficientă. Capitalul are puterea de a provoca foamete, ceea ce ţine mai bine în frâu pe muncitor decât au putut-o face aristocraţii prin legile din timpul monarhiei.

Provocând lipsuri, invidie şi ură, noi vom stăpâni masele. Numai ţăranul ce posedă pământ ar putea reprezenta un pericol pentru noi, deoarece el este autonom. De aceea trebuie cu orice preţ să-l deposedăm de pământ. Acest lucru ne va reuşi dacă vom împovăra cu datorii pe cei care deţin pământ.

Funcţia războaielor. Ca să determinăm pe cei setoşi de putere să facă abuz de ea (de putere), vom face ca aceste puteri să ajungă în conflict. În toată Europa, ca şi în sferele de influenţă ale Europei, noi trebuie să insuflam şi să răspândim frământări, învrăjbire, duşmănie.

Trebuie să fim capabili să întâmpinăm cu război orice rezistenţă a unui stat vecin. Dacă state vecine pornesc contra noastră, atunci vom provoca un război mondial.

Controlul prin educaţie. Pe Goimi îi vom educa să nu tragă concluzii practice din observaţiile faptelor istorice ci să facă teoretizări, fără spirit critic, ale evenimentelor. În acest consens, noi le vom sugera să se orienteze spre cercetarea ştiinţelor. Cu ajutorul presei, vom propaga încrederea oarbă în teoriile ştiinţifice. Goimii intelectuali se vor mândri cu cunoştinţele lor ştiinţifice. Astfel poporul fiind mereu educat de a nu gândi şi de a nu-şi forma o părere proprie, vor vorbi toţi limba pe care o dorim noi să o vorbească.

Controlul asupra lojilor masonice. Noi vom înfiinţa în toate ţările din lume loji masonice, le vom mări numărul şi vom atrage toate personalităţile ce pot urca sau sunt deja în funcţii publice. Noi vom dirija toate aceste loji de la o administraţie centrală pe care numai noi o vom cunoaşte şi care va rămâne pentru toţi ceilalţi, în principiu, necunoscută. Ce sau cine poate lupta cu o putere necunoscută?’ Exact aceasta este puterea noastră. Masonii neevrei ne folosesc drept paravan atât pentru noi cât şi pentru ţelurile noastre. Planul de acţiune al puterii noastre va fi pentru toţi, chiar şi pentru fraţii noştri din loji, un secret, deci va fi necunoscut.

Moartea. Moartea este sfârşitul inevitabil al fiecăruia deoarece nu este greşit ca pe cei ce ni se împotrivesc să-i aducem mai repede spre acest sfârşit.

După elaborarea acestui plan pentru dominaţia mondială „Noua ordine mondială = Novus Ordo Seculorum”, Casa bancară Rotschild l-a delegat pe evreul bavarez Adam Weishaupt să întemeieze „Ordinul secret al Iluminaţilor bavarezi”.

Sursa: http://www.scribd.com/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
33 %
Angry
Angry
67 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

0 thoughts on “Protocoalele înţelepţilor Sionului

  1. Este exact ce ni se intampla noua in ultimii 22 de ani. Numai cei vanduti sau ignoranti nu vad ca intreaga lume occidentala si mai ales Uniunea Europeana este construita contorm acestor protocoale.
    Daca nu ne vom opune ferm adoptarii monedei unice, euro, prin care oculta mondiala ne va inrobi ireversibil, nu avem alta cale dacat sa ne pregatim de “inmormantarea” Romaniei si de transformarea noastra in “sclavi” ai oligarhilor.
    Trebuie sa ne opunem ferm schimbarii Constitutiei pentru a introduce directive europene de control extern al finantelor si economiei publice. Daca nu vom face acest lucru si vom lasa actualii asasini economici ai Romaniei, aflati la guvernare sa decida in locul nostru, soarta noastra si a urmasilor nostrii va fi pecetluita ca robi ai strainilor, pentru secole. Nu pentru asa ceva au luptat si au murit inaintasii nostrii, ar trebui sa fim demni de sacrificiile lor. Treziti-va romani, deja cutitul este la gatul nostru.
    In fostul “lagar socialist”, URSS, care era puterea centrala, nu si-a permis sa spuna Romaniei ce sa produca, ce preturi sa stabileasca, ce taxe si impozite sa perceapa, sa creeze pe teritoriul celorlalte state companii rusesti, etc., cum se intampla in UE. Aceasta este adevarata DICTATURA importiva cetateanului majoritar european si romanesc: jefuirea de bogatiile naturale, scaderea veniturilor populatiei, desfiintarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor, saracirea majoritatii, pentru imbogatirea continua a unui grup ce se considera “elite” internationale

  2. Manipulare grosolana. Daca acet material era datat in anii 1900 era de acceptat. Dar avind ca data cea prezentata(poate este o data mai recenta dar asta nu reiese din material), respectiv 1773 materialul nu poate fi considerat ca autentic, ci unul adaptat la problematica si posibilitatiole actuale. In 1773 nu erau mijloacele de comunicare de azi, deci nu se puteau folosi de ele. Trebuiau alte mijloace de subjugare si tinere sub control a mintii si averii omenirii. Oricit de intelepti ar fi fost cei 12 evrei nu dispuneau de toate mijloacele mentionate in material.

    1. Nu vroiam sa postez nimic legat de acest articol. Pentru mine articolul are suficiente elemente de credibilitate. Poate pentru altii, nu? Dar de aici pana a face afirmatii transante de genul “manipulare grosolana” este cale lunga. Daca autorul comentariului de mai sus are propietatea cuvinetelor, atunci a incercat sa arunce in derizoriu unele lucruri care se intampla azi aproximativ cu descrierile din articol. De ce ?
      Ar fi doua raspunsuri : 1. Din naivitate; 2. Din interes; Personal cred ca 2 este mai adevarat decat 1. Si asta denota ca cineva este deranjat de articol. Un an mai lumunos pentru toti. George

  3. Pentru deziluzionatii care inca n-au aflat (sau nu vor) ce fals ordinar este, de fapt, documentul “protocoalele sionului”, aveti mai jos doar un link (dintre multe), care dovedeste negru pe alb ca acesta e doar un plagiat, o compilatie dupa diverse documente mai vechi, dintre care predominant este un text scris in 1864 de catre Maurice Joly – “Dialogue aux enfers entre Machiavel et Montesquieu”. Mai usor cu paranoia, fratilor. Viata e destul de nasoala si fara motive imaginare.

    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Protocols_of_the_Elders_of_Zion

    1. Corect.
      Se pare ca unii scot ceva profit cu acest gen de articole. E de preferat sa vericam sursele, apoi sa comentam si daca este musai, sa-l distribuim. E plin Facebook -ul de fake -uri. Cele bune!

  4. Exista, adevarat, entitati care au puteri mai mari decat cele ale unui stat, dar acestea sunt companiile multi-nationale, care nu concentreaza puterea in mana unui singur om. CEO (directorii) acestora se schimba periodic. Oricum, nimic mistic sau subteran. “noua ordine mondiala” e doar o noua ordine economica.

  5. cine credeti ca este membru cfr si in comisia trilaterala ?
    IMACULATUL isarescu care a nenorocit Romania in complicitate cu slugile politice romanesti !!!!!!!

  6. La 1770 nu existau televiziuni intr-adevar, dar existau ziare, carti, articole si alte publicatii, deci puteau influenta presa de la acea vreme…
    Materialul respectiv este ingrijorabil de real, numai cei care au interesul de a dezinforma, sau de a denatura adevarul vin cu argumente contra…
    Cum e si stimabilul de mai sus, unde, pe langa argumentele aduse contra (eu cred ca au fost create ptr a acoperi adevarul), s-a mai si semnat cu inteleptu din sion, asta pentru ca e un tip ironic si arogant, si vrea ca noi sa nu credem ce scrie in acest document.

  7. TOT CE ESTE SCRIS IN ACEST ARTICOL ESTE ADEVARAT NU ESTE NICI O MINCIUNA TOTUL ESTE ADEVARAT. IN SCHIMB DOBITOCII SI CRETINII ( NU TOTI) DIN ROMANIA EI NU CRED DE PROSTI CE SUNT

  8. Numai niște cretini și cointeresați ar nega existența acestui plan de conducere a lumii de către cei din oculta mondială !
    Numai niște idioți și impricinații neagă faptul că umanitatea se află spre capătul de drum în care se vor produce mari nedreptăți ce vor culmina cu crime, ce vor precede instaurarea terorii și a controlului total .

  9. nu este pacatul atat al celor care -atat i-a dus pe ei mintea-cat-lipsa de actiune care demult ar fi trebuit sa construiasca un pol al oamenilor cu adevarat iluminati care sa coaguleze,oamenii cu o credinta autentica sa dea o replica pe masura;se pare ca cel putin dpdv al organizarii-oamenii de bine au de recuperat in fata fariseilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like