0 0
Read Time:5 Minute, 24 Second

Autor Teodor Ghiţescu

4.1. În esenţă

Inflaţia este un DEZECHILIBRU DINTRE CANTITATEA DE MONEDA existentă pe piaţă şi CANTITATEA DE BUNURI PRODUSE în aceeaşi perioadă de timp, dezechilibrul fiind în favoarea monedei.

Existenţa unei cantităţi mai mari de monedă, face ca preţurile aceluiaşi bun să crească, fără ca eforturile pentru producerea şi comercializarea lui să necesite mai multe cheltuieli.

INFLAŢIA  NU POATE APARE DECÂT ÎN ECONOMIA CAPITALISTĂ DE TIP OCCIDENTAL (piaţă liberă), în care preţul bunurilor nu se stabileşte pe baza costurilor, ci pe baza:

  • „satisfacţiei marginale” (vezi materialul privind elementele de bază ale economiei – etapa 1);

  • raportului dintre „cerere şi ofertă” în general şi cererea şi oferta de monedă, în special;

  • maximizării profiturilor producătorilor privaţi.

În acest tip de economie, specularea neştiinţei consumatorului şi a puterilor statului (vezi materialul Puterea statului – etapa 3) în favoarea grupurilor de interese private este CALEA PRINCIPALĂ DE DECLANŞARE ŞI CONTROL PRIVAT AL INFLAŢIEI, la nivelul naţiunilor, regiunilor sau / şi global (ţările cu economie capitalistă de tip occidental).

Pentru a se putea ajunge la o astfel de stare economico – socială, cu totul anormală, doctrinele politice de guvernare liberală, promovează, la iniţiativa şi sub controlul Sistemului Mondial Bancar Privat (SMBP) TREI PRINCIPII ANTIDEMOCRATICE ŞI RETROGRADE (vezi J. Stiglitz: Globalizarea – Între speranţe şi deziluzii, Ed. Economică, 2005):

  • PRIVATIZAREA  proprietăţii publice şi în primul rând a economiei;

  • LIBERALIZAREA PIEŢEI ŞI ÎN PRIMUL RÂND A PIEŢEI DE CAPITAL (speculaţii monetare);

  • AUSTERITATEA , minimizarea veniturilor populaţiei prin scăderea salariilor, pensiilor, alocaţiilor de stat, etc. şi creşterea contribuţiei salariaţilor la constituirea bugetului, prin creşterea impozitelor şi taxelor de tot felul. În acelaşi timp se maximizează profiturile prin menţinerea sau scăderea impozitelor pe profit, contracte oneroase cu bugetul statului, etc.

Toate cele trei principii, acceptate ca politici de stat, contribuie la instalarea inflaţiei în orice ţară şi la nivel global (ţările cu capitalism de tip occidental) prin:

  • apariţia „surplusului de monedă”, ca urmare a speculaţiilor de pe piaţa monetară, consecinţă a liberalizării ei;

  • scăderea puterii de cumpărare a populaţiei ca urmare a implementării austerităţii (micşorarea salariilor, pensiilor, reducerea locurilor de muncă in structurile statului, etc.);

  • privatizarea economiei de către trusturile internaţionale şi scoaterea din ţară a profiturilor obţinute din activităţile lor economice. În acelaşi timp, aceleaşi trusturi aduc contribuţii minime la bugetul statului printr-o mulţime de „inginerii financiare” („şantajarea” statului cu mutarea  în „paradisuri fiscale”, maximizarea contabilă a cheltuielilor, intrarea in insolvenţă, etc.).

4.2.  Cine declanşează inflaţia şi de ce?

Cele mai importante cauze ale apariţiei inflaţiei sunt:

  • EMISIA MONETARĂ FĂRĂ ACOPERIRE ÎN BUNURI ŞI SERVICII, ACCEPTATĂ DE STATELE CAPITALISTE DE TIP OCCIDENTAL, după al II- lea război mondial (conferinţa bancherilor de la Bretton Woods http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-5140310-bretton-woods-vazut-mai-altfel.htm );

  • SCOATEREA EMISIEI MONETARE DE SUB CONTROLUL GUVERNELOR şi trecerea ei sub controlul SMBP (adică sub controlul acelor sisteme care nu urmăresc decât maximizarea profiturilor private şi în nici un caz binele public) prin transformarea Băncilor Naţionale (singurele abilitate prin lege să emită monedă) în Bănci Centrale, care emit monedă şi PARTICIPĂ LA SPECULAŢII MONETARE sub controlul SMBP. Un exemplu edificator este BNR, al cărei guvernator aplică „politica monetară” a Băncii Central Europene, care la rândul ei este coordonată de Banca Mondială (sub influenţă privată) şi FMI. Prin urmare BNR nu mai reprezintă interesele poporului român!

În consecinţă,  la întrebarea CINE DECLANŞEAZĂ INFLAŢIA, răspunsul logic este SISTEMUL BANCAR MONDIAL PRIVAT (SMBP), care deţine controlul emisiei monetare şi care a reuşit impunerea unor legi  privind acceptarea acestui tip de  control de către toate statele capitaliste de tip occidental, precum şi pentru  INVERSAREA FUNCŢIEI FLUXULUI DE BANI: din cea de conexiune inversă negativă a activităţilor economice, în funcţia de decizie politică şi economică asupra statelor.

SMBP  este format din acţionarii anonimi ai Băncilor Naţionale PRIVATE ale celor mai influente state din sfera occidentală: Banca Angliei, Suediei, SUA (Rezervele Federale), etc. Orice om cu gândire prodemocratică se revoltă  la ideea că EMISIA MONETARĂ A UNUI STAT ESTE DICTATĂ DE UN GRUP DE ACŢINARI PRIVAŢI, care, prin definiţie, vor utiliza această putere în scopul maximizării profitului propriu şi implicit sărăcirea premeditată a populaţiei!

Marea majoritate a personalităţilor publice care s-au opus expansiunii intereselor acestui sistem au fost influenţate psihic pentru a coopera sau / şi  exterminate fizic în caz de refuz. Ceea ce vedem în România ultimilor 21 de ani este tocmai această influenţă nefastă.

BANII, ca cea mai eficientă componentă a puterii sociale (vezi materialul Puterea statului – etapa 3), AU FOST ASTFEL PUŞI SUB CONTROL PRIVAT LA NIVEL GLOBAL (ţările lumii capitaliste de tip occidental) şi sunt folosiţi pentru amplificarea corupţiei, la nivel guvernamental, în favoarea intereselor unor grupuri private „elitiste”, pentru susţinerea războaielor de aservire economică (Irak, Afganistan şi în perspectivă Iran, Coreea de Nord, etc.).

CRIZA ECONOMICĂ ACTUALĂ, REPETĂ OBIECTIVELE CRIZELOR ECONOMICE DIN ANII ANTERIORI: consolidarea poziţiei de dominaţie economică şi politică a SMBP. OBIECTIVUL NEMIJLOCIT ESTE MANIPULAREA POPOARELOR EUROPEI DE A ADERA LA MONEDA UNICĂ, A CĂREI EMISIE VA SCĂPA TOTAL DE SUB ORICE INFLUENŢĂ A STATELOR şi va intra nemijlocit sub influenţa „elitelor mondiale”. In acest fel, nivelul de trai al europenilor va fi ţinut sub control pentru a garanta maximizarea profiturilor acestor „elite”,  profituri ascunse publicului, dar în mare parte „descoperite” ca urmare a eforturilor oamenilor de ştiinţă prodemocratici, clasificaţi de aceste grupări drept „teoreticienii ştiinţelor conspiraţiei”.

Aşa cum ştim, guvernatorul BNR a hotărât deja, conform normelor impuse de Banca Central Europeană (prin care, neaderarea la moneda unică presupune ieşirea ţării din U.E.), fără să consulte populaţia, trecerea României la moneda unică, în anul 2014.

4.3. Concluzii

  • CANCERUL CAPITALISMULUI economiei de piaţă liberă (de tip occidental) este CONTROLUL PRIVAT ASUPRA EMISIEI MONETARE NAŢIONALE ŞI / SAU REGIONALE ( €). Acest cancer blochează instaurarea unor guvernări prodemocratice şi generează biogenocid la scară planetară. Ca orice cancer, nu are, încă, decât tratament chirurgical (revoluţii) şi în perspectivă tratament genetic (prin conştientizare noilor generaţii de către învăţământul superior scos de sub control politic, asupra căilor de intrare în normalitate);

  • Aceeaşi soluţie este adoptată şi de ţările cu o economie de tipul „calea a treia” (nici socialism absolut centralizat, nici capitalism de piaţă liberă), cu au fost R.F. Jugoslavia condusă de Tito, Irakul, Libia, China, etc.

Media privată şi cea publică aservită politic, nu are nici un interes să conştientizeze populaţia asupra adevăratelor cauze care îi duce din rău în mai rău. Orice îmbunătăţire a nivelului de trai ar afecta MAXIMIZARE PROFITURILOR PRIVATE, SCOPUL DECLARAT AL STATULUI CAPITALIST AL PIEŢEI LIBERE!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like