0 0
Read Time:6 Minute, 11 Second

Urmatorul material reprezinta realitatea faptica, a fost investigat de autorul articolului si va scoate in evidenta mafia care exista in si intre sistemul bancar din Romania, societatile de asigurari si institutiile statului reprezentate prin Casele de Pensii.

Bancile – Goana dupa profit

In anul 1996, pentru a obtine un profit cat mai mare directorii avari dupa putere si bani ai celor mai mari institutii bancare – CEC Bank, BCR, BRD, Banca Transilvania si Societatea de Semnalizari si Automatizari Feroviare – au pus la cale o smecherie pentru a stoarce cat mai multi bani de la populatie si de la societatile comerciale care solicitau credite.

Astfel, bancile mentionate mai sus au infiintat Societatea de asigurari-reasigurari ASIBAN, societate administrata tot de catre aceste banci care obtinea profituri uriase nu din asigurarile propriu-zise, ci din politele de asigurari in caz de deces, mai tarziu prin politele de asigurare a creditelor-semnate de clienti la acordarea creditelor- si contractele de asigurare de risc financiar- semnate intre Asiguratul-institutia bancara si Asiguratorul- ASIBAN.

Inceputul crizei (2008-2009) a determinat institutiile bancare sa fie mai rezervate in acordarea creditelor fara respectarea criteriilor de acordare ale acestora doarece riscau sa nu mai recupereze o mare parte din creditele  acordate populatiei si societatilor comerciale.

Clientii bancilor, coplatitorii si rudele acestora datori vanduti la societatea de asigurari ASIBAN

Odata cu venirea crizei si aplicarea unor noi reforme de catre Guvernul Romaniei, tot mai multi clienti ai bancilor nu au mai putut sa-si plateasca ratele la banci, unii clienti pierzand bunurile mobile si imobile gajate iar altii fiind somati, in mai multe randuri de catre banci sa-si plateasca ratele. Pentru recuperarea unei parti din aceste credite restante institutiile bancare prin executorii bancari (incompetenti, angajati numai pe pile si relatii)  au apelat la societatea ASIBAN, administrata tot de catre bancile respective, pentru urmarirea creantelor catre coplatitorii si rudele debitorilor.

Indiferent de politele de asigurare pe care clientii le aveau semnate cu societatile bancare, acesti clienti s-au trezit datori vanduti la ASIBAN, prin impunerea infiintarii popririlor pe salarii si pe pensii, fara respectarea  dispozitiilor codului de procedura civila si a codului civil.

Bancile au apelat la “cesiunea de creanta si subrogare” pentru a scapa de aceste credite neperformante precum si pentru a nu se inregistra cu “provizione” in rapoartele pe care trebuiau sa le prezinte Bancii Nationale a Romaniei.

Bineinteles ca bancile si societatea de asigurari ASIBAN erau in castig in defavoarea clientului care acoperea toate cheltuielile cu titlu oneros ocazionate de aceste operatiuni juridice iar datoria clientilor bancari crestea “exponential”.

Mituirea Caselor judetene de Pensii

Consilierii juridici ai societatii ASIBAN au intocmit, in mod ilegal, niste “adeverinte” prin care specificau faptul ca un anumit client (indiferent daca era debitor, codebitor sau ruda cu debitorul) era dator la respectiva societate ASIBAN. Aceste adeverinte au fost prezentate consilierilor juridici ai societatilor comerciale unde clientii isi desfasurau activitatea profesionala iar in cazul pensionarilor s-au adresat Caselor judetene de Pensii.

Unii consilieri juridici ai societatilor comerciale au refuzat aceste adeverinte deoarece nu respectau dispozitiile legii si nu au infiintat poprirea salariilor angajatilor iar altii au acceptat tacit. In cazul Caselor judetene de Pensii, datorita numarului mare de pensionari carora trebuia sa li se infiinteze poprirea, consilierii juridici ai societatii ASIBAN au trecut la mituirea reprezentantilor Caselor Judetene de Pensii pentru infiintarea popririi pensiilor acestora.

La Casa judeteana de Pensii Buzau se fac vinovati : Director executiv adjunct – Tigau Mariana, Sef serviciu Stabiliri si Plati Prestatii- David Laura, Consilier juridic Mocanu Anda Alina, Consilier juridic – Florentin Satnoianu etc.

Mai multi pensionari au solicitat informatii cu privire la infiintarea popririi, mai ales pentru faptul ca nu au fost anuntati cu privire la aceasta dar nu au primit suficiente informatii in acest sens, in schimb au primit amenintari de la consilierii juridici ai societatii ASIBAN, prin care li se sugera sa accepte poprirea, in caz contrar ramaneau fara bunurile mobile sau imobile.

De la ASIBAN Buzau se face vinovat – Consilier juridic Nita Iulian care a amenintat un pensionar ca va ramane fara locuinta in cazul in care nu isi va retrage dosarele din instantele de judecata.

A fost sesizat si Oficiul pentru investigarea fraudelor din cadrul Politiei Buzau dar fara succes. Chiar daca le-a fost aratata ilegalitatea, acestia nu au considerat faptul ca reprezinta un pericol pentru ca cineva sa raspunda penal. Nici procurorii nu au fost mai prejos deoarece au dat rezolutie de Neincepere a Urmaririi Penale.

Sa ne traiasca POLITIA si PROCURATURA pentru ca acopera infractorii- CEC Bank si ASIBAN. Cu astfel de oameni, nu se va face niciodata dreptate in Romania.  Voi castiga procesele in instantele de judecata si le voi trimite acestora sentintele judecatortesti.

Avocatul Gheorghe Piperea pune capat abuzurilor bancilor

Unii clienti nu au fost de acord cu infiintarea popririlor datorita faptului ca nu ei au fost debitori la societatile bancare si au solicitat sprijinul avocatilor in domeniul bancar.

Profesorul universitar, avocat Gheorghe Piperea observa, din documentele clientilor, abuzurile savarsite de catre institutiile bancare impreuna cu societatile administrate tot de catre acestea si ia atitudine prin publicarea mai multor materiale si prezentarea pe posturile de televiziune a acestor abuzuri. Riscand sa fie deconspirate, bancile au apelat la persoanele infuente din sistemul bancar pentru a stopa demersurile avocatului care a indraznit sa ‘lumineze’ clientii bancari cu privire la smecheriile facute de catre acestia.

Aceste persoane influente au transmis mesaje indirecte, prin mass-media, prin care incercau sa-i stopeze activitatea avocatului, numai ca acesta a publicat tot mai multe materiale si informatii care incriminau avaria, ipocrizia si camataria sistemului bancar din Romania, referindu-se si la comisioanele abuzive din contractele de credit care incalca Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianţi şi consumatori precum si la indicele DAE care nu este acelasi pentru tot sistemul bancar precum si modificarea acestuia in functie de politica bancii, indiferent de decizia clientilor si stipularile contractuale.

Vazand directorii bancari ca nu este de glumit cu acest avocat care apara interesele clientilor nemultumiti iar procesele in instanta au atins apogeul si multe dintre acestea erau castigate de clientii nemultumiti, cu ajutorul avocatilor in domeniu, acestia anunta oferta de vanzare a societatii inca din anul 2007.

Aceste institutii bancare reusesc sa scape de ASIBAN in anul 2009 care prin Decizia CSA nr 729/25.09.2009, a fost aprobat transferul de portofoliu de la S.C. Asiban S.A. catre S.C. Groupama Asigurari S.A., fuziune prin absorbtie.

Statul roman este usor influentat si un prost gestionar al afacerilor

Se parea ca OUG 50/2010 va stopa abuzurilor bancilor dar iata ca apare reprezentantul FMI in Romania, Jeffrey Franks, omul cu gaura in pantofi care da ordine sefilor din Romania cu privire la aplicarea respectivei ordonante chair daca legislatia europeana a impus aceste restrictii mult mai devreme.

Prin neaplicare reglementarilor legale si contractelor anterioare, chiar daca Romania a fost somata de catre reprezentantii Uniunii Europene sa puna in aplicare directivele, Guvernul si Parlamentul Romaniei se fac vinovati de saracirea populatiei si imbogatirea sistemului bancar.

In toate filmele spargatorii de banci sunt dezonorati, sunt blamati, sunt aruncati in disgratie. Eu, personal “ii stimez, ii apreciez si ii incurajez” sa sparga cat mai multe banci posibil pentru ca nu este nicio paguba, statul va veni si va acoperi jaful din banii contribuabililor. Bancile vor avea intotdeauna bani si nu vor face concesii nici macar in perioade de crize majore.

28 08.2011

Sursa: Andrew Adam – Incorruptibleman

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

0 thoughts on “Escrocheria dintre sistemul bancar si statul roman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like