0 0
Read Time:3 Minute, 5 Second

De ce vreau sa vorbesc despre Romania ca despre un experiment? Pentru ca asta cred eu ca se intampla si o sa motivez in ceeea ce urmeaza.

L-am auzit astazi pe Traian Basescu vorbind intr-o conferinta de presa, justificand Noul Cod al Muncii prin faptul ca ar trebui modificat in functie de cerintele investitorilor.

Pai cine a mai pomenit ca o tara sa-si transforme proprii locuitori in sclavi pentru companiile straine ce vor veni in Romania unde vor gasi forta de munca ieftina si oameni pe care ii pot concedia cum si cand vor, fara sa fie nevoie sa-i mai caute in tari ca Thailanda.

Daca vrei sa atragi investitori intr-o tara si vrei sa-ti incurajezi mediul de afaceri sa angajeze oamenii, aplici politici fiscale corespunzatoare, oferi facilitati, asiguri stabilitate, nu transformi forta de munca intr-o masa de scalvi.

Aceasta decizie luata de conducatori este un experiment in Europa. Nici un guvern nu-si trateaza asa propriul popor. De ce se face experimentul acesta in Romania? Pentru ca din punct de vedere psihologic acest popor este unul care permite asa ceva si conducatorii lui de azi sunt niste nulitati aduse in pozitia aceasta de valul istoriei, dispusi sa ne vanda pentru averi si pentru a face pe plac unor forte carora nu sunt in stare sa le faca fata.

Si acest experiment nu e singurul. Ceee ce face FMI-ul cu noi e un alt experiment. Ce economist vreodata va aplica metode atat de contradictorii (marirea tva si scaderea salariilor) pentru a scoate o tara din criza? Nici unul, evident, pentru ca aceste masuri au avut intentia de a ne subjuga economic, nu de a ne scoate din criza.

Probabil a fost un experiment de genul “Cam in cat timp poti nenoroci o tara?”. Cred ca nici macar ei nu se asteptau la un asemnea termen scurt.

Si in plus un experiment despre care putini stiu, dar care se face este Codex Alimentarius (detalii aici).  Romania experimenteaza pe populatie produsul cancerigen ‘initium’, atat in paine, cat si in legume si fructe (din 2010 s-a inceput cu cartofii, ceapa, rosiile si strugurii).

Si de ce crezand toate acestea, nu am plecat inca si m-am gandit ca e mai bine sa iau atitudine ?

Interesant este ca in viata lucrurile si persoanele de la care te astepti mai putin, iti marcheaza viata mai mult. In cadrul acestui proiect exista un articol cules de unul dintre noi care se numeste Dor de Romania?

Vi-l recomand, este un articol extraordinar. Dar nu articolul in sine mi-a dat de gandit ci comentariul pus de un roman plecat in afara care spre final spunea asa: “Am un sentiment de vinovatie ca plecand am lasat un loc gol care nu putea fi ocupat decat de raul descris in articol.”

Poate ca acest rau a putut sa se dezvolte si sa ajunga sa ne schimbe viata pentru ca I-AM PERMIS sa o faca. Unii dintre noi au plecat, altii au intors capul, iar altii au zis ca “nu au ce face pentru ca cei multi sunt prosti.” Si aud din ce in ce mai multi spunand lucrul acesta.

Si daca tara asta “se preteaza” asa de bine la experimente va propun sa facem si noi unul.

Sa incetam sa-i mai facem prosti  pe ceilalti, sa incercam sa le furnizam oamenilor informatiile, sa le deschidem orizontul si sa-i facem sa inteleaga ce li se intampla, sa incercam sa-i educam, pentru ca ei sa devina mai puternici si sa nu mai poata fi manipulati.

Poate vom reusi si atunci si Romania va avea o sansa si o data cu ea si acest popor!

nitsoca

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

0 thoughts on “Romania – un experiment

  1. Sunt adevarate toate cele exprimate in acest articol. Este cutremurator ca pare inevatabila ajungerea noastra in aceasta situatie. Parca nu sunt romani acesti conducatori ai nostri, ne trateaza ca pe niste animale scoase la iarmaroc, in timp ce ei si ai lor isi fac desaga plina cu de toate. Nu vad cale de intoarcere avand in vedere viteza cu care lucreaza acesti tradatori de tara in toate directiile pentru a ne vinde altora si respectiv slabiciunea acestui popor care parca nu mai are deloc vlaga, sta in amorteala asteptand ca altii, din alta parte sa-l salveze. Asta nu se va intampla niciodata. Nu ne mai ramane nimic din tot ce a fost romanesc daca vom astepta la infinit si ne vom trezi ca suntem sclavi pe pamantul nostru stramosesc. Vom fi vinovati pentru ce vor ajunge sa fie generatiile noastre viitoare si noi vom fi considerati criminali pentru chinul pe care o sa-l suporte. Oare de ce nu ne gandim la copiii si nepotii nostri si le facem viitorul groaznic cu propriile noastre fapte. Treziti-va romani pana nu este prea tarziu, daca nu cumva este chiar foarte tarziu.
    Dumnezeu sa ne dea minte si forta de actiune.
    Indignatul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like