Read Time:2 Minute, 55 Second
Revoluţia anti-sistem, manifestul din Piaţa Universităţii.
Prin manifestaţiile de stradă care au loc peste tot în România se cere nu doar demisia preşedintelui şi a guvernului, ci şi reformarea radicală a clasei politice româneşti. Manifestanţii nu au ieşit în stradă doar ca să schimbe o marioneta expirată cu alta nouă, ci ca să construiască o noua formă de organizare socială, bazată pe principii noi şi pe dialog social între popor şi guvernanţi.
Manifestanţii nu au ieşit ca să ofere o soluţie miraculoasă, ci ca să ceară să se înceapă construirea unei noi organizări administrative mai eficiente. Acest proces reformativ poate fi de durată, el nu se va realiza peste noapte. Este nevoie ca toţi românii să fie mai activi în plan social politic pentru a se putea obţine transformări viabile. Dacă nu ne vom implica, nu trebuie să ne mire că vom fi furaţi în continuare. Fiecare cetățean trebuie să contribuie cu câte puţin. Singura soluţie, propria evoluţie.
Acum este momentul să acţionăm. Toată clasa politică actuala este compromisă. Trebuie să îi determinăm pe guvernanţii să inteleagă că ei nu sunt stăpânii acestei tări, ci servitorii umili ai poporului român care îi plăteşte. Singura forţa conducătoare este poporul. Noi suntem cei 99 la sută, noi avem puterea. Parlamentarii, miniştrii, preşedintele, jandarmii sunt doar funcţionari plătiţi ca să slujească poporului român.
Cerem eliminarea corupţiei la nivel înalt. Pentru ca economia să se dezvolte trebuie să eliminăm viermii care o parazitează. Dacă ai o găleata plină de găuri, nu o vei putea umple cu apă niciodată. Soluţia nu este să torni mai multă apă, ci să astupi găurile. Trebuie distruşi viermii care fac găuri în economia tării.
Statul român a ajuns să aibă datorii de peste 100 de miliarde de euro, adică peste 5 mii de euro pe cap de locuitor, sau 20 de mii de euro pe familie cu 4 membri. Pentru ce s-au făcut aceste datorii ? Cum le vor plăţi oamenii, pe lângă datoriile personale pe care le au la bănci şi pe lângă cheltuielile zilnice? Poate pentru politicienii îmbuibaţi este simplu, dar pentru familiile cu salarii mici? Dobânzile acestor datorii se adăugă în continuare, vom plăţi la ele şi noi, şi copii noştii, şi nepoţii noştri.
Trebuie făcute investiţii rentabile, care să aducă profit. Orice buticar ştie că banul trebuie să producă ban. Statului îi trebuie doar investiţii care aduc profit, nu să cheltuiască banii aberant. S-au investit sume uriaşe pentru a se monta lifturi în staţiile de metrou. Ce profit aduce aceasta? Zero. Desigur, câţiva muncitori vor avea de lucru pentru un an de zile, dar apoi? Mai bine s-ar investi într-o ramura industrială eficientă, mecanică, software şi altele care să ofere sute de locuri de muncă permanente şi profituri de milioane de euro.
Dumnezeu le-a dat romanilor o ţară foarte bogată în aur, petrol, păduri, câmpii, munţi, dealuri, râuri, fluviu, deltă şi, ce este mai important, inteligentă şi hărnicie. Atunci cine a produs această pauperizare a societăţii?
în afara de criza economică a apărut şi o criză spirituală, dar oamenii au început să caute noi paradigme şi să identifice valorile culturale prin care aspiră să se dezvolte.
Românii au început să se trezească. Ei nu mai vor să fie minţiţi şi manipulaţi. Ei vor libertate.
Vrem o Românie a românilor. Nu mai vrem să fim conduşi, în prăpastie, de Fondul Monetar Internaţional, de corporaţii străine, de servicii secrete străine, de grupuri oculte internaţionale, francmasonerie, Bilderberg, Trilaterala, Grupul celor 300, şi altele.
Sursa: Blogosfera