0 0
Read Time:9 Minute, 30 Second

Corvin Lupu – Fundatii straine de „binefacere”, factor de risc pentru securitatea nationala

Lovitura de stat din decembrie 1989 a adus cu sine, in primele zile dupa asasinarea lui Nicolae Ceausescu, o noutate in peisajul institutional romanesc: fundatiile de „binefacere” cu finantare din strainatate. In sfarsit romanii vedeau cu ochii lor cum Occidentul plin de bunavointa si prietenie dezinteresata, aduce bani in Romania pur si simplu ca sa ne ajute. Adica, occidentalii veneau sa ne dea bani „pe gratis”. Primul om care a venit in Romania, cu primul avion, dupa ridicarea interdictiei de zbor si deschiderea spatiului aerian al tarii, a fost George Soros. Spatiul aerian al Romaniei fusese inchis mai multe zile de autorii loviturii de stat, ca sa poata sa-si rezolve nederanjati problemele preluarii puterii si sa-i curete pe cei care nu au tradat Romania alaturi de ei si nu s-au racordat agresiunii serviciilor straine impotriva tarii noastre.

George Soros, reprezentat al „poporului ales”, a fost primit de conationalul sau Saul Bruckner, deghizat in roman sub numele de Silviu Brucan. Internetul pastreaza si astazi fotografii ale intalnirii lor cand au pus bazele Grupului pentru Dialog Social, prima fundatie finantata din strainatate, in care aproximativ 10% dintre membrie ei au fost de etnie romana, ceilalti fiind minoritari etnici, majoritatea minoritari ascunsi sub nume romanesti. GDS-ul lui Brucan si Soros a devenit cea mai cruda politie politica a intelectualitatii din Romania si cea care vegheaza si astazi ca tinerilor nostri sa li se poata spala creierele cat mai bine. Era doar inceputul. Au urmat alte si alte organizatii si fundatii, granturi finantate de cercetare, fonduri diverse pentru schimburi academice si finantari in foarte multe directii social-economice si cultural-stiintifice de actiune. S-a inceput cu ideologia si apoi s-a trecut la infiintarea fundatiilor cu interese economice. Intr-adevar, romanii au crezut ca Occidentul chiar da bani „pe gratis”… Poporul roman a fost din nou neatent…

Putini au fost cei care au recomandat prudenta si au aratat ca nimeni nu da bani „pe gratis”, ca in spatele fiecarui dolar cheltuit in Romania se ascunde, mai in adancuri sau mai la vedere, un interes. Cu cat banii sunt mai multi, cu atat interesul este mai mare. Acesti avertizori au fost imediat taxati ca fiind comunisti, eventual securisti, ceausisti, sau nationalisti, acestui din urma termen atribuindu-se, prin abuzarea intelesului sau pozitiv, conotatii negative, peiorative. Un cor admonestator, uneori asurzitor, a acoperit imediat pe avertizori, iar noile softuri ale politiei politice a noului regim, deservita de „puii” fostei Securitati, i-a incadrat de indata pe avertizori si ei au fost luati „in lucru”.

Un distins coleg profesor universitar si colaborator apropiat, fost decan la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca si cativa ani profesor universitar asociat la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, venit aici ca sa-mi ajute facultatea pe care o conduceam, a fost invitat, in 1995, in SUA, la o universitate foarte prestigioasa, dar care avea si alte misiuni de „formare” in Romania. Cu acest prilej, i s-a propus „o afacere”. Facultatea lui urma sa primeasca suma de un milion de dolari, cu conditia sa scoata toate orele de istorie din planul de invatamant al facultatii!!! Istoria care conserva adevarul peste timp deranja foarte tare pe noii nostri „prieteni”, indrumatori, „binefacatori”, de fapt viitorii nostri stapani. Pai, cum sa faci Stiinte Politice fara sa stii istorie, fara sa cunosti radacinile evenimentelor si fenomenelor politice care se petrec astazi? Istoria este regina stiintelor umaniste. Fara istorie nu se pot insusi temeinic nici Politologia, nici Relatiile Internationale, nici Studiile de Securitate. Se poate face doar propaganda politica de slaba factura, ceea ce, din pacate, se face in cea mai mare masura. Conducerea colectiva a facultatii din Cluj si rectorul de atunci au acceptat oferta. Si clantele de la usi au fost aduse din SUA, dar studentii n-au mai invatat istorie si au ramas cu un handicap profesional major. Se forma „omul nou”, Homo europaeus, Homo mondialus, Homo globalus, sau cum sa-i mai spunem.

O tara fara istorie nu are viitor!!! Atunci am inteles ca viitorul suna rau si ca vom ajunge colonie. Am spus-o si studentilor mei. Peste ani, in ultimul deceniu, mai multi studenti au recunoscut ca in 1995 nu m-au crezut, dar astazi constata ca am avut dreptate. Le-am spus ca aceasta este menirea unui profesor. Sa spuna adevarul, cat ar fi el de crud si sa transmita mesaje care sa dainuie peste timp, nu doar mesaje cu valabilitate conjuncturala, temporara.

Anii au trecut, Romania a aderat la N.A.T.O., la U.E. si s-a inscris sa marsaluiasca pe tot felul de „axe”, parcurs pe care si-a pierdut suveranitatea si independenta nationala si, odata cu ele, o mare parte din elite, din genele bune, acumularile si resursele de toate felurile. Economia romaneasca a fost lichidata si instrainata, si inlocuita cu o economie straina. La sfarsitul anului 2016, Institutul National de Statistica ne-a anuntat ca 88% din capitalul din Romania apartine strainilor, iar 12% apartine romanilor. Nu etnicilor romani, ci cetatenilor romani, inclusiv strainilor care din interese economice, si-au luat si cetatenia romana. In conditiile in care toate resursele naturale ale Romaniei si jumatate din cel mai bun teren agricol al tarii sunt exploatate de straini, am crezut ca presiunea fundatiilor straine se va incheia si ea. Am sperat ca si-au atins scopul si se opresc. Au reusit sa faca din Romania o colonie pe placul lor. Dar, nici vorba! Vin mereu altii… cu alte interese, dornici sa puna mana pe alte bogatii ale tarii, pe care le cunosc mai bine decat romanii. Doar ei sunt cei care au pus mana pe hartile secrete cu resursele minerale, cu ajutorul mizerabililor lor complici interni, printre care au fost si unii etnici romani.

Recent, am fost solicitat de un apropiat al meu, sa dau niste relatii referitoare la un teren de pasune alpina, proprietate a familiei mele din Muntii Fagarasului, la poalele varfului Moldoveanu, pe Valea Vistea Mare. Astfel am auzit pentru a doua oara de o fundatie germana care misuna de cativa ani prin Tara Fagarasului si prin nordul judetului Arges. Mai auzisem de aceasta fundatie cu cativa ani in urma, de la acelasi apropiat al meu, cand fundatia era in curs de constituire.

                                                                    Valea Vistea Mare   la poalele varfului Moldoveanu

Am aflat atunci ca urmareste scopuri nobile de protectie a mediului, in special a padurilor din Carpatii Meridionali, doreste sa conserve natura minunata a Romaniei, sa marcheze trasee turistice, sa faca podete peste rauri de munte, pe traseul potecilor turistice etc. Apropiatul meu mi-a relatat numai lucruri minunate despre aceasta fundatie. Cu experienta varstei si a sanselor pe care le-am avut in viata de a intelege operatiunile din spatele cortinei, am devenit curios. M-am interesat de aceasta fundatie si am gasit informatiile care ma interesau si m-am decis sa le fac cunoscute si celor care nu au auzit de ele. O fac cu speranta, care moare ultima, ca poate si romanii vor gasi mijloace sa-si apere putina saracie care le-a mai ramas. Bogatia s-a dus deocamdata in maini straine, dar putinul ramas romanilor trebuie aparat.

Fundatia se numeste Conservation Carpathia. Ce nume frumos si cu conotatii generoase! In 2 decembrie 2002, prin Incheierea nr. 16/AS a Judecatoriei Zarnesti, acestei fundatii i s-a acordat personalitate juridica.

Scopul principal declarat al fundatiei este sa creeze un Parc National in Carpatii de Sud ai Romaniei prin folosirea de fonduri publice si private.

Printre obiectivele fundatiei sunt si acelea sa cumpere pasuni, paduri, sa administreze flora si fauna salbatice si sa dobandeasca dreptul de extractie a mineralelor. Iata deci finalitatea actiunilor fundatiei Conservation Carpathia.

De indata ce a obtinut drepturile legale de functionare, Fundatia Conservation Carpathia, prin SRL-uri comerciale subsidiare, a inceput o campanie agresiva de achizitii de terenuri forestiere, in special in Pasul Rucar, prin Dambovicioara, Dragoslavele, in zona barajului Pecineagu, Parcul Natural Piatra Craiului, Leaota s. a. In demersurile sale, fundatia a justificat dorintele ei de achizitionare de terenuri montane prin remari denigratoare la adresa romanilor, „natiunea care doreste sa se improprietareasca cu cele trei milioane de hectare de paduri, cu singurul gand de a le transforma in bani”.

Pana la ora cand am cules eu informatii pentru prezentele randuri, fundatia achizitionase suprafata de 26000 de hectare de padure si pasune(!), cu complicitatea unor sefi de composesorate si ocoale silvice private. Cu un tupeu iesit din comun, FCC declara ca ea cumpara zeci de mii de hectare de padure numai pentru a o salva de la defrisare. Cat de prosti ne cred si cat de prosti sunt cei care ii cred pe ei!? FCC si-a legalizat si un fond de vanatoare si a devenit membru in unele composesorate de padure, calitate in care au dreptul legal de a achizitiona terenuri de la alti composesori […]

La 14 septembrie 2016, Guvernul Dacian Ciolos aproba un Memorandum cu privire la crearea Parcului Natural Muntii Fagaras. De observat ca Guvernul Ciolos nu a emis o ordonanta sau o lege, care pot fi contestate in concencios administrativ, ci un Memorandum, care nu poate fi supus formelor legale de contestare. In acest document se specifica si modul de constituire a parcului National Muntii Fagaras, prin „initierea unei oferte de colaborare pe baza de voluntariat public-privat, in vederea colaborarii cu diverse organizatii de mediu care doresc sa sprijine pe termen lung constituirea parcului national.” Memorandum-ul stabilea si termenul de inscriere pentru colaborare cu Guvernul Romaniei, care a fost octombrie 2016. La ora respectiva, singura fundatie care avea un asemenea obiectiv asumat era CONSERVATION CARPATHIA, iar in luna ramasa alte organizatii nu mai aveau timp sa se infiinteze sau sa-si modifice statutul in instanta.

Siturile „Natura 2000 Muntii Fagaras” si „Piemontul Fagaras” au solicitat guvernului Romaniei anularea/retragerea/denuntarea Memorandumului cu privire la crearea Parcului Natural Muntii Fagaras, aprobat de Guvernul Romaniei la 14 septembrie 2016.

Speranta moare ultima…

In jurul problematicii proiectului de inlocuire a Administratiei Siturilor „Natura 2000 Muntii Fagaras”si „Piemontul Fagaras” cu o administrare de catre Fundatia Conservation Carpathia a Muntilor Fagaras s-a declansat o adevarata lupta. Sustinatorii administrarii Muntilor Fagaras de catre aceasta fundatie straina isi bazeaza argumentatia propagandistic, sustinand ca cei care se opun strainilor sunt cei care vor sa taie padurile Fagarasilor, cei care vor sa vaneze toate trofeele faunei care a mai ramas in viata si care vor sa faca din Transfagarasan un mare talcioc.

Asemenea sugestii/sustineri/demersuri sunt adevarate ofense aduse minimei inteligente a poporului roman. Adica romanii nu sunt buni sa-si pastreze tara pentru ca sunt hoti, asa ca hai sa dam tara strainilor, care s-au dovedit mult mai corupti decat romanii, doar ca au tupeu mare si „hotii” striga „hotii”, iar guvernul roman, aflat sub presiunea euro-atlantica, pe de o parte, si a statului paralel intern, pe de alta parte, nu-si poate exercita suveranitatea pentru a lasa Romania, atata cat a mai ramas, romanilor. Fundatia Conservation Carpathia joaca dur. Ea a dat in judecata Federatia Proprietarilor de Paduri si Pasuni din Romania, NOSTRA SILVA, si i-a cerut daune materiale pentru ca i-ar fi stricat imaginea! Tupeu, nu gluma! Romanii nu mai au voie in tara lor sa critice intrusii straini veniti dupa bogatiile noastre.

Lupta pentru acapararea Muntilor Fagaras, cu multele lor resurse naturale, continua!

Sursa: justitiarul.ro (fragmente).

 
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like