0 0
Read Time:7 Minute, 39 Second

Democratia occidentala a anului 2011 nu este altceva decit simbolul coruptiei si nemerniciei. Democratia de tip occidental este prin sine insasi radacina coruptiei sistemului. Democratia de tip occidental nu este altceva decit coruptie ridicata la rang de lege suprema in stat, coruptie perfectionata, coruptie generalizata, coruptie ridicata la rang de politica de stat. Ca sa ajungi la putere trebuie sa corupi poporul in toate felurile posibile. Promiti ca daca esti ales oferi salarii, pensii mai mari – coruptie pe fata. In campania electorala oferi pixuri, calendare, zahar, faina, galeti, lopeti, fulare, etc. pentru ca prostimea sa te aleaga – coruptie pe fata. Dar si mai grav, ca sa ajungi sa fii ales investesti zeci, sute de milioane de euro sau dolari in campania electorala. Ce simbol mai evident al potentialului coruptiei decit campania electorala? Pai, cine-i idiot sa investeasca sute de milioane de euro numai asa, ca sa faca bine poporului ce i-a votat? Poate ca politicienii sint cei mai mari sfinti ai istoriei si nu ne dam noi seama. Ei saracii, isi cheltuie averile ca sa ajunga sa conduca tara, sa va poata da voua poporului salarii si pensii mari. Oameni minunati, suflete extraordinare… ar trebui canonizati toti… Nu e evident ca dupa ce cheltuiesc averi imense ca sa fie alesi, isi recupereaza investitia inzecit? Pai, cum ar putea sa o recupereze? Din salarii? Ha, ha, ha! Ne mai miram de coruptia clasei politice… pai cum sa nu fie corupti ? Nu trebuie sa-si recupereze investitia ? Nu e un business, nu trebuie sa faca si ei un profit ? Nu sint si ei oameni de afaceri ? Aud mereu ce sume imense se cheltuiesc in campaniile electorale, dar singurul lucru pe care nu l-am auzit niciodata a fost modul in care si-au recuperat politicienii banii si impozitele platite pe veniturile realizate… Sau poate nu le recupereaza saracii… Interesant – nu le recupereaza, dar dupa 4 ani au iarasi sume si mai mari de investit in campania electorala de mituire a poporului. Frumoasa democratie…

In cazul politicienilor din societatea capitalisto-democratica occidentala, CORUPTIA NICI NU TREBUIE DOVEDITA – EA ESTE PRINCIPIU DE FUNCTIONARE AL STATULUI DEMOCRAT OCCIDENTAL!!! Coruptia este sfinta, este consfiintita prin legi constitutionale! Interesant este altceva… nu exista politicieni corupti in aceste societati… Institutiile de control financiar nu descopera niciun fel de venituri ilicite ale politicienilor… Nimeni nu-l intreaba pe vreun politician cum a facut averi de milioane de euro din salarii de citeva mii de euro…

Niciun tribunal n-a condamnat vreodata vreun politician pentru coruptie, in schimb sint pline puscariile cu mame care au furat o paine sau un sac de cartofi de pe cimp ca sa-si hraneasca copiii. Pai cum sa trimita procurorii si judecatorii vreun politician in puscarie ? Pai, seful lor nu e numit de catre politician? Judecatorul ala nu e promovat si sustinut de catre seful lui care e unealta, prietenul, complicele politicianului? Si atunci cum sa dea in politician? Pai, isi pierde slujba, isi pierde painea daca face exces de zel. Sa-l bage in puscarie pe idiotul de votant – sint destui, milioane… citeva mii in plus sau in minus nu mai conteaza, dar se respecta legea, statul de drept ! Cita ipocrizie, cita nemernicie in acest sistem miselesc… Uitati-va cum cresc tentaculele acestei caracatite de la un an la altul: nu e an sa nu apara noi agentii, institute, organizatii, etc. ticsite cu oameni care iau salarii imense de la buget doar ca sa taie frunze la caini. Sint neamurile, prietenii, sponsorii politicienilor, paraziti care trebuie intretinuti ca sa sustina edificiul minunat al democratiei.

Aceasta caracatita mafiota creste de la an la an si sufoca tot mai mult tarile, absorb resursele si energiile impovarind pina la epuizare sistemul economic care nu mai face fata poverii cheltuielilor bugetare imense cu intretinerea acestei mafii a sponsorilor politici.

Ce este parlamentul? Un dinozaur al istoriei care nu se mai potriveste in niciun fel cu lumea in care traim. O frina birocratica a dezvoltarii tarii, o bariera in calea progresului, un izvor de intriga, violenta, dezbinare si ura, imaginea perfecta a societatii corupte de tip democrat occidental. Parlamentul este un organism lent, greoi, birocratic, rigid si corupt pina in maduva oaselor. Ce poate fi mai sugestiv si relevant decit faptul ca in toate tarile occidentale parlamentul este in topul celor mai dezavuate institutii, iar parlamentarii in topul celor mai nesuferiti oameni? Eu va intreb: de ce trebuie sa mincam rahat daca nu ne place? Sint parlamentarii simbolul poporului, exprima ei nazuintele omului de rind, au ei calitatile morale si valoarea care sa justifice rolul important pe care il joaca in societate ? Cum poate fi parlamentarul cel mai bun reprezentant al poporului ? Este el ales pe niste criterii de valoare sau ne este dat sa alegem intre diversi indivizi dubiosi a caror cea mai importanta calitate este aceea ca au reusit sa fie propusi sa candideze de catre prietenii din partid? Si atunci intre ce au de ales oamenii? Intre 5 indivizi care fiecare este deosebit de inteligent, vorbeste 5 limbi straine, fiecare de o moralitate ireprosabila, oameni care si-au dovedit valoarea profesionala? Sau avem de ales de cele mai multe ori intre cinci oameni dintre care unul e infractor notoriu, dar a sponsorizat partidul ca sa ajunga in parlament, sa aiba imunitate parlamentara si sa nu mai dea socoteala in fata legii, altul il santajeaza pe seful local de partid cu cine stie ce informatie, altul e pila nu stiu cui din virful partidului, iar doamna candidat trebuie neaparat sa fie vreo fosta miss care lucreaza adesea pina noaptea foarte tirziu la „cabinet”, la seful partidului? Ce sint partidele? Organizatii care vor binele poporului, sau gasti de oameni minati de aceleasi interese de grup, pusi pe capatuiala fara munca?

De ce ar dori cineva sa ajunga parlamentar ? Pentru a-si dedica viata in slujba poporului, din prea mult patriotism ? Care este in general profilul politicianului de succes ? Un om lipsit de valoare, un om care a fost incapabil sa-si dovedeasca valoarea pe plan profesional, un om incapabil de a face avere prin munca si inteligenta, dar foarte ambitios, dornic de parvenire, viclean, lipsit de scrupule si caracter, lingau de profesie si capabil de a-si vinde si mama pentru un pumn de bani. Si ei trebuie sa ne conduca spre o lume mai buna… In ei sta speranta noastra intr-un viitor mai bun… Nu intelegeti, nu va e clar ca rechinii acestia, aceste fructe otravite ale democratiei occidentale nu ne pot duce decit catre groapa de gunoi a istoriei ? Nici macar nu-i poti invinovati… de vina este sistemul, nu ei! De ce am avea nevoie de politica si politicieni in secolul 21? Se mai pun astazi probleme ideologice, se mai pune astazi problema comunismului sau a capitalismului, a luptei de clasa ? Care este interesul omenirii azi ? O lume mai buna, mai curata, mai dreapta, fara saracie si razboaie. Toate acestea sint posibile doar prin conducere si organizare de valoare, minti luminate care sa respecte omul si aspiratiile sale. Ce rost are politica azi? Teoretic politicienii isi doresc sau ar trebui sa-si doreasca binele poporului… De ce zimbiti? Nu e asa? Pai, binele e unul singur si se deduce prin logica si inteligenta. Binele poporului nu inseamna sa votam pensii de 1 milion de euro pentru toata lumea ! Binele poporului inseamna o conducere inteleapta, corecta, eficienta. Politicienii nu vor binele poporului atunci cind se bat in promisiuni de mariri de pensii si salarii – ei vor binele lor, ei vor sa va corupa ca apoi sa profite de putere pentru a va suge singele. Azi popoarele nu au nevoie de politica pentru a se conduce, nu au nevoie de ideologii ci de VALOARE, INTELEPCIUNE SI PROFESIONALISM Nu e de condamnat politicianul… oricare dintre noi ar fi in locul politicianului, ar proceda la fel. Cum sa lucrezi cu mierea si sa nu te lingi pe degete ? PROBLEMA ESTE SISTEMUL !!! Nazuintele omului modern sint simple si curate: – o viata mai buna si siguranta pentru viitorul copiilor – libertate economica – libertatea individului – protectia mediului – echitate si dreptate sociala – respectarea valorii individului Exista vreo situatie in care un partid sa sustina ca vrea o viata mai buna si altul care spune ca nu e de acord ? Exista partid care sa vrea libertate economica si altul care sa vrea socialism?

Exista conflicte ideologice astazi in lumea occidentala? Nu. Pai atunci de ce avem nevoie de politica pentru a conduce si nu de profesionism? Azi partidele se diferentiaza prin faptul ca unul vrea sa se duca banii de la buget mai mult spre inarmare pentru ca sponsorii lui politici sint fabricanti de armament, iar altii vor ca bugetul de sanatate sa fie mai mare pentru ca ei sint sponsorizati de fabricile de medicamente… Coruptie, coruptie, coruptie… Aceste decizii nu trebuie sa fie luate de politicieni in functie de interese de grup ci trebuie sa fie luate de specialisti care sa se bazeze pe eficienta, cinste,dreptate, logica si bun simt in luarea deciziilor. Aceste decizii nu trebuie luate prin certuri si scandaluri patimase de-a lungul a zeci de zile in parlament ci prin logica, ratiune, eficienta, decizii rationale, luate rapid de catre oameni foarte capabili si hotariti.

Sursa: Meritocratia – Primo Laurentiu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

0 thoughts on “Devoalari (I) – Sistemul Politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like