0 0
Read Time:7 Minute, 55 Second

Timpul liniştii a trecut, s-a răbdat destul amarul în tăcere.

Adevărul trebuie să-l ştie mai mulţi pentru a se trezi şi a reacţiona împotriva cancerului care ne sufocă ţara şi neamul. Du cuvântul mai departe şi speranţa că vom putea respira liberi aerul din ţara asta.

O trezire a conştiinţei naţionale este necesară ca ploaia pentru un pământ secătuit de arşiţa imperiilor care au poftit şi încă mai poftesc la ce-i al nostru.

Ce nu au reuşit romanii, să ne distrugă, reuşeşte noul imperiu global care vine peste noi.

Am dat aproape tot pământul, am dat resursele, am intrat sub jugul haraciului finanţei internaţionale şi am trimis sclavii de bunăvoie peste graniţe, nici măcar nu au mai trebuit să vină să-i ia.

Mai mult, ne-am uitat fraţii în ghearele celor care au venit pe pământurile noastre, iar pe cei mai buni dintre noi i-am lăsat liniştiţi pe mâinile călăilor, după care i-am îngropat în uitare, omorându-i încă o dată.

Şi ne uităm şi obiceiurile, sufletul neamului este atacat şi erodat pentru a ne rupe de el şi a deveni nişte venetici la noi în ţară.

Dacă încă vrei să te ascunzi în spatele tăcerii, nu te deranja prea tare, o viaţă de rob nu e prea dramatică, nu îţi oferă emoţii tari, ba, din contră, o anumită linişte şi siguranţă.

Siguranţa animalului domesticit oferită de ţarcul în care l-a băgat stăpânul, care are putere de viaţă şi de moarte asupra sa.

Dacă, totuşi, ai avut vreodată visul de a fi liber în ţara lăsată nouă de înaintaşii noştri, luptă pentru acel vis. Visele, speranţele sunt o armă puternică, de aceea ni le omoară pe toate, să nu mai sperăm în ziua de mâine, să nu mai credem că se merită să mai luptăm.

Nu mai suntem atacaţi făţiş, ci parşiv, dinăuntru.

Fiecare dintre noi, care cade pradă deznădejdii, este o posibilă sursă de infectare a aproapelui său, iar boala se întinde, ameninţând să ne omoare.

Însă cancerul intră doar în organismul care nu mai reacţionează, de aceea orice acţiune de rezistenţă a unei celule, adică tu, cel care citeşti rândurile astea, este o victorie împotriva bolii care a cuprins România.

Luptă pentru visul tău şi pentru ţara pentru care au luptat cei dinaintea ta!

E Casa noastră, e Casa copiilor noştri, e inima noastră, suntem legaţi de ea prin spiritele moşilor noştri, care sunt una cu ea.

Desteapta-te Romane !

Sursa: http://casanoastra-romania-dacia.blogspot.com/

————————————————————————————————————————

Zona geografică în care se află astăzi România, a fost în urmă cu peste 10.000 de ani, vatra lumii, locul unde a început cu adevărat civilizaţia umană. Acest adevăr este destul de greu de digerat pentru celelalte mari naţiuni, printre care şi cu aspiraţii inalte la titlul de popor ales.

Tabletele de la Tartaria
Tabletele de la Tartaria

În zona Olteniei se înregistrează cea mai veche locuire în bordeie din lume(18.000 ani inainte de Hristos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi târnacop de miner descoperit vre-o dată, cea mai veche activitate metalurgică a aramei din lume (8.000 ani înainte de Hristos), cea mai veche scriere din lume (tăbliţele de la Tărtăria, judeţul Alba 5-6.000 înainte de Hristos). Tot aici s-a inventat arcul, au aparut primele furnale din Europa, şi tot de aici au plecat şi s-au format celelalte popoare indo-europene şi nu numai cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, sciţii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmaţii, elenii (ahei şi dorieni), fenicienii..etc.

Traco-dacii reprezintă cea mai veche şi mai înaltă cultură de pe Pământ, anterioară civilizaţiei Sumeriene, şi totodată cea mai numeroasă (180 – 200 de triburi). Ei puteau fi găsiţi în întreaga Europă (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franţa, Spania, Turcia europeana, Asia Mica, Africa..chiar şi Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac, din care făcea parte însuşi Burebista.

Scrisul şi odată cu el istoria, au apărut mai întâi în spaţiul tracic şi abia mai târziu in spaţiul greco-roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici. Traco-dacii au avut cea mai veche agricultură din Europa, (neolitic) si printre cele mai vechi din lume. La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de măsurare a timpului.

Homer
Homer

Începând cu anul 1995, dupa studii îndelungate, însă intenţionat ţinute la subsol, o serie de savanţi americani de prestigiu au ajuns la concluzia că Potopul descris în Biblie a avut loc pe malul vestic al Marii Negre, unde locuia o populaţie neaşteptat de dezvoltată, (oare cine?). De altfel Olimpul, legendarul munte din mitologia greacă (ULIMP- Lumină sau Splendoare, în limba traco-dacă), nu era altceva decât muntele Bucegi pe care nu întâmplător dăinuie al doilea Sfinx de pe Pământ. Istoricul Homer spunea că numai tracii ştiau să lupte călare şi cu arcul începând cu mileniul cinci înainte de Hristos.

Traco-dacii se remarcau printr-o corectitudine desăvârşită, toate convenţiile fiind încheiate verbal şi apoi păstrate cu sfinţenie. Lipsa de acasă era semnalată printr-un băţ lăsat la poartă, fiind mai mult decât suficient.

Traco-dacii erau singura civilizaţie din lume care nu a folosit sclavagismul sub nici o formă a sa.

În jurul anului 1400 Î.H, se construieşte în Tracia nord-Dunăreană, cea dintâi şcoală cu local de sine stătător de pe Terra, numită Androniconul, unde preoţii Zamolxieni predau toate disciplinele universitare începând cu teologia (cultul Zeului Soare şi al celor 12 constelaţii).

Confom mărturiilor rămase posterităţii ale lui Platon şi Socrate, însuşi Pitagora şi-a completat studiile la şcoala Zamolxiană, şi tot ei afirmau că în acea vreme în Dacia existau cei mai de seamă medici ai timpului.

Herodot
Herodot

Istoricul Herodot, îi considera pe Cimerieni originari de pe versantul Nord-Estic al Carpaţilor ( Moldova de astăzi). Apoi o parte din ei s-au deplasat spre Sud, în Anatolia , unde au fost cunoscuţi ca Cimiry. Migraţi ulterior către Italia, Spania, Anglia şi Irlanda au fost cunoscuţi sub denumirea de celţi.

Zona Nord -Dunăreană (România de astăzi), a fost considerată din vechime drept un paradis terestru.Un teren bogat în aproape toate bogăţiile pământului, cu terenuri agricole (Grânarul Europei de mai târziu), păşuni întinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zona bine apărată contra majorităţii dezastrelor naturale…etc. Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungaţi din vatra strămoşească şi nici deznaţionalizaţi.

Românii păstrează în continuare limba, portul, obiceiurile, tradiţiile strămoşilor de acum 7.000 de ani. Analizele minuţioase de sânge, demonstrează un alt miracol : în ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupaţie romană, ne-am păstrat puritatea genetică, specifică strămoşilor noştri.

România rămâne un miracol, căruia i s-a prevăzut un viitor mesianic. Profetul indian Sundhar Singh scria în 1922, că românii vor deveni un popor îndrăgit şi respectat de toate popoarele lumii.

Bibliografie:

– Augustin Deac – Istoria Adevărului Istoric

– P.L.Tonciulescu – Ramania, paradisul regăsit

– Nicolae Densuşianu – Dacia Preistorică, Vol.1, 2, 3, 4, 5

– Cornel Bârsan – Revanşa Daciei

Opinii:

William Schiller, arheolog American, lucrarea : “Civilizatia s-a nascut acolo unde traieste astazi poporul roman, raspandindu-se apoi, atat spre rasarit, cat si spre apus, acum circa 13-15.000 de ani!” (http://www.antimoon.com/forum/t9520.htm)

Marija Gimbutas, specialist american de origine lituaniana: “Romania este vatra a ceea ce am numit Vechea Europa, o entitate culturala cuprinsa intre anii 6.500 – 3.500 i.Hr., axata pe o societate matriarhala, teocratica, pasnica, iubitoare si creatoare de arta, care a precedat societatile indo-europene patriarhale de luptatori din epocile bronzului si fierului.” (http://www.roconsulboston.com/Pages/InfoPages/Commentary/Cradle.html)

Louis de la Vallee Poussin: “Locuitorii de la nordul Dunarii de Jos pot fi considerati ca de origine a limbilor indo-europene, adica stramosii Omenirii.” (http://www.antimoon.com/forum/t9520.htm)

Ekstrom Per Olof, scriitor si lingvist suedez: “Limba romana este o limba-cheie, care a influentat in mare parte toate limbile Europei.”

Gordon W. Childe: Locurile primare ale dacilor trebuie cautate, deci, pe teritoriul Romaniei. Intr-adevar, localizarea centrului principal de formare si extensiune a indo-europenilor trebuie sa fie plasata la nordul si sudul Dunarii.” (http://eja.sagepub.com/content/12/1-3/35.abstract)

Bosch Gimpera, cercetator german: “Spatiul din care au pornit indo-europenii este situat intre Valea Dunarii, Marea Egee si Marea Neagra.”

Eugene Pittard, antropolog: “Stramosii etnici ai romanilor urca neindoielnic pana in primele varste ale Umanitatii, civilizatia neolotica romana reprezentand doar un capitol recent din istoria tarii.”

– Prof. Fabio Scialpi: Sunt intrigat de prezenta, pe teritoriul Romaniei, a mai multor toponime cu rezonanta sanscrita.” (http://enciclopediagetodacilor.blogspot.com/)

A. Jarde, renumit elenist, Paris 1923: “Asupra istoriei primitive a regiunilor care vor forma Grecia, grecii insisi nu stiu nimic. Pana in prezent, solul grec n-a scos la iveala nii o urma materiala a paleoliticului. Cei mai vechi locuitori din Grecia sunt tracii, apartinand timpului neoliticului.” (http://ramaniamyblog.wordpress.com/citate-2/)

Bonaventura Vulcannius din Bruges, 1597: “Getii au avut propriul lor alfabet cu mult inainte de a se fi nascut cel latin (roman). (.) Getii cantau, insotindu-le din fluier, faptele savarsite de eroii lor, compunand cantece chiar inainte de intemeierea Romei, ceea ce – o scrie Cato – romanii au inceput sa faca mult mai tarziu (http://zalmoxa.11.forumer.com/a/posts.php?topic=4074&start=)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
100%
1 Star
0%

8 thoughts on “Esti roman? Trebuie sa afli!

  1. Citind aceste lucruri constat un lucru:Din ce in ce mai multa lume se plange de ineficienta celor care ne conduc, dar noi, fiecare dintre noi nu facem nimic, nici macar nu invatam din greseli. Lansam in eter diverse, asteptand ca altul sa ia atitudine sau sa faca ceva.Sunt oameni cu mari posibilitati si cu o mare recunoastere printre semeni, oameni care pot realmente sa faca ceva dar care se limiteaza numai la a face apel catre altii si de a arata greselile celor din jur. Personal va rog sa fim mai pragmatici in tot ce intreprindem, sa gasim solutii si modalitati de rezolvare, sa le propunem celor obligati sa le rezolve si daca nu fac treaba cum trebuie sa-i sanctionam.
    Cu respect,
    Botoaga Daniel

  2. Ar fi bine daca si profesorii nostri de istorie ar incerca macar sa trezeasca interesul tinerilor de azi asupra valorilor istoriei romanesti, pentru a nu se mai prosterna catre occidentul imoral si corupt, drept model de civilizatie.

    1. Aveti perfecta dreptate, sunt perversi si corupti, e negru pe dinauntru, n-ai de cat un gand sa scapi de ei …Pacat ca nu se face nimic dar exista tot felul de forte obscure care te impiedica . Oamenii trebuie educati sa vada realitatea .

  3. Daniel, tu ai dreptate absoluta. Trebuie sa facem ceva. Hai sa definim impreuna ce vrem sa facem. Dar lucruri concrete nu de genul “sa traim mai bine” , “sa schimbam starea de fapt”,etc. Cred ca esti de acord ca si pentru a face acel “ceva” trebuie un plan, iar acel plan se poate face in urma unor dezbateri la care sa participe cati mai multi. Vorbeai de oameni cu posibilitati si cu mare recunoastere printre semeni, hai sa-i descoperim si sa-i aducem langa noi. Dar atentie, sa nu mai gresim a “n” oara.
    Poate nu criteriul de notorietate ar trebuii sa fie primordial si mai degraba “CINSTEA”. Da, trebuie sa fim mai pragmatici cum spui tu, dar tot vorbe sunt. Daca fiecare dintre noi identifica o problema, propune o modalitate de rezolvare, nu poate ce-a mai buna, si atrage langa el cati mai multi oameni, atunci nu vorbim degeaba. Am un deosebit respect pentru cei ce au lansat actiunea “Rosia Montana”, dar si o mare amaraciune. I-a luat cineva in seama?
    A dat vreo explicatie Mugur Isarescu de ce Banca Nationala nu a mai vrut sa cumpere aurul romanesc? Aur de cea mai inalta puritate. Propune tu cum sa-l sanctionam, noi astia multi, pe Mugur Isarescu ?. Si mai ales vezi cine este Mugur Isarescu si ale cui interese le apara!..
    Cu respect Daniel.

    Florian Lupu, initiatorul acesui site.

    P.S. Revin la Rosia Montana. Crede cineva ca firma canadiano-americana “Golden Coproratione” investeste intr-o activitate neprofitabila? Nu cred ca exista un asemenea naiv. De ce statul Roman nu face el aceasta investitie, finantat de Banca Nationala, care ar putea fi si beneficiarul in echivalent cu valoarea investitia, a aurului extras? Tu ce crezi Daniel?

  4. Cred ca in cazul Rosia Montana se combina hotia cu neputinta. Sa ma explic: in acest moment noi ca stat nu suntem in stare sa valorificam resursele intrucat ne lipsesc multe. Fiind o oportunitate pe care “baietii destepti” nu vor sa o rateze si intrucat nu au timp sa gaseasca resursele interne, pun si ei de o hotie, o afacere. Pretexte si justificari se gasesc asa ca totul este OK.Intrucat lapte de supt este suficient si ajunge la toti afacerea trebuie facuta. Sa ne mai gandim ca vine un an electoral si este nevoie de bani?
    Daniel

  5. Tot mai des se vorbeste de disparitia Romaniei ca stat.
    Cetetea romaneasca nu mai este in pericol sa fie asediata.
    Prin calaii ce i-am avut in frunte dupa “revolutia” care ne-a adus in acest hal, cetatea noastra se erodeaza puternic din interior.
    Noi distrugem totul, noi ne vindem, noi ne mancam unii pe altii, noi ne alegem calaii.
    Vai de mama noastra!

  6. Hey I know this is off topic but I was wondering if
    you knew of any widgets I could add to my blog that
    automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for
    a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience
    with something like this. Please let me know if you run into anything.
    I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new
    updates.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like