0 0
Read Time:8 Minute, 47 Second

În timp ce extremistii maghiari instigati si finantati de Ungaria, dar si de fonduri romanesti, isi bat joc de statul roman deschizand o asa zisa reprezentanta a asa zisului Tinut secuiesc in sediul regiunilor Ungariei de la Bruxelles, amabasadorul Ungariei la Bucuresti era “invitat” la sediul Ministerului de Externe al Romaniei pentru discutii.

În cadrul întâlnirii, partea română şi-a exprimat preocuparea faţă de găzduirea aşa-zisei „Reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc” în „Casa Regiunilor Maghiare” de la Bruxelles şi a solicitat clarificări în acest sens autorităţilor ungare.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a arătat că, în spiritul relaţiei de parteneriat strategic dintre cele două ţări, se aşteaptă ca niciun oficial ungar să nu participe la evenimentul de lansare a aşa-zisei „Reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc”, se arata in comunicatul MAE.

MAE nu a explicat ce clarificari a oferit Oszkár Füzes, ambasadorul ungar in a carei familie extremismul maghiar este la el acasa, daca privim numai declaratiile facute de sotia sa in 15 martie.

Oskar Fuzes si Traian Basescu
Oskar Fuzes si Traian Basescu

Probabil amabsadorul a aburit pe oficialul roman cu care a stat de vorba, dand astfel ocazia ministrului de externe Teodor Baconschi sa considere problema reglata si sa invoce parteneriatul strategic dintre Romania si Ungaria. Adica MAE baga capul in nisip ascultand „clarificarile” duioase ale lui Oszkár Füzes, in timp ce Ungaria , prin coloana a cincea din Romania, da de pamant cu Constitutia statului roman.

A crede ca acesti pasi ai extremismului maghiar catre segregare etnica si teritoriala, sunt necunoscuti de inaltii oficiali care conduc statul roman este o prostie. Acestia stiu. Sunt informati de fiecare pas care urmeaza sa fie facut. Dar sunt complici. Sunt complici la distrugerea statului roman si la calcarea in picioare a jertfei a sute de mii de romani care au murit ca Romania sa fie asa cum este acum si romanii, chiar fara Basarabia si Bucovina sa fie impreuna. Sunt complici cei de acum asa cum au fost complici ce dinainte si tot asa pana in 1990.

Jocul tactic al extremistilor maghiari din Palatul Victoria sau de la Budapesta este incurajat de oficiali romani pentru care, tradarea interesului national si faptul ca o Lege a Educatiei care pregateste resursa umana pentru extremismul maghiar armat de peste 10-20 de ani, sau o Lege a minoritatilor care satatueaza dominatia minoritatii asupra majoritatii si creeaza conditiile de jure a unui stat maghiar in inima Romaniei, nu reprezinta decat un joc al puterii si nimic altceva.

Nu mai fac doi bani declaratii demagogice ca „ungurii din Harghita , Covasna si Mures vor avea tot atata autonomie cat locuitorii din Caracal”, atata timp cat tu promovezi un Statut al minoritatilor in care Capitolul 3 traseaza frontierele etnice ale unei alte entitati decat statul roman, iar cei 400.000 de romani din Covasna , Harghita si Mures devin doar pionii nefericiti ai asimilarii etnice in propria tara si pierderi colaterale in jocul puterii unor tradatori.

Efectul acelui statut al minoritatilor asupra dezagregarii statului roman, actiune perfect coordonata intre Moscova si Budapesta si probabil Berlin, va avea efecte pe termen mediu si lung, mult mai nefaste decat fosta „regiune autonoma maghiara” impusa de Stalin.

Stalin - artizanul regiunii autonome maghiare. Cum ramane cu netarmuita lupta anti-comunism, domnule presedinte?
Stalin – artizanul regiunii autonome maghiare. Cum ramane cu netarmuita lupta anti-comunism, domnule presedinte?

Iar asta nu o spunem noi ci surse informate din cadrul actualelor servicii secrete. Analisti pregatiti in scoli inalte ale tarilor NATO care au fost consultati au confirmat acest lucru. Nimeni nu garanteaza ca peste 20 sau 30 de ani va mai exista un sistem protector ca UE si NATO. Orice criza mai serioasa poate pune sub semnul intrebarii actuala ordine internationala. Peste exact aceeasi perioada acte normative ca Legea Educatiei sau ca un eventual Statut al minoritatilor vor „coace” si creste o resursa umana a extremismului maghiar care, in colaborare cu un „stat moldovenesc” controlat de Moscova, vor putea ataca teritorialitatea statul roman si populatia care se va mai identifica, dupa metodica spalare pe creier, ca romani.

Este experienta „Kosovo” care demonstreaza clar ca drepturi pentru minoritati, dincolo de o limita rezonabila, pe care dealtfel Romania a atins-o demult, inseamna razboi.

Povestea cu salvarea de criza economica nu mai valoreaza doi bani daca tu pierzi statul si faci din romani ca Neam, doar o populatie. Dar ii pasa cuiva? Are Romania conducatori care sa se mai gandeasca ca Neamul romanesc a dat atatea jertfe si a reusit sa-si construiasca un instrument statal tocmai ca sa se poata proteja ca Neam romanesc si ca Tara Romaneasca?

Faptele celor care conduc efemer acest, inca, stat roman, demonstreaza doar iresponsabilitate si lipsa de proiect si de viziune. Iar acest lucru este valabil la toti cei care au condus statul roman dupa 1990. Lasitatile si complicitatile tuturor fata de extremismul maghiar a demonstrat-o.

Jocuri în culise

Deschiderea biroului Ţinutului Secuiesc la Bruxelles este, în ordinea importanţei, cel mai mare pas al ungurilor în chestiunea Transilvaniei, redeschisă cu atâta abilitate de UDMR şi Ungaria după 1990. UDMR, sprijinită de Ungaria, s-a trezit cu un soi de reprezentanţă a Ţinutului Secuiesc. Deocamdată îi zice birou, deşi e vorba de reprezentanţă a Ţinutului Secuiesc în capitala Uniunii Europene. Astăzi birou sau reprezentanţă simbolică şi undiţă pentru investitori, mâine-poimâine misiune sau ambasadă în toată regula. Mai este nevoie doar de un pas până la o reprezentare diplomatică separată. Restul scenariului e lesne de imaginat.

Acesta poate fi cuiul cel mai important bătut de ungurime în România de azi, sărăcită de măsurile unor incapabili şi îmbuibaţi şi îmbrobodită zilele acestea de vizita unei hahalere din Italia. Caricatura politică a Peninsulei Italice a descins la Bucureşti pentru a ne arăta frizura sa de implant şi pentru a ne ameţi cu ceva promisiuni pentru zilierii români aflaţi la muncă în peninsulă. Ba poate şi pentru a trage cu coada ochiului la româncuţele rămase pe plaiurie natale. Altceva ce să facă Berlusconi la Bucureşti? Să-şi acopere ridicolul de acasă şi să-l ajute pe Traian Băsescu să treacă şi el peste ridicolul naţional al deschiderii biroului secuiesc de la Bruxelles! Aş zice că vizita premierului italian (băse şi berlusca alcătuiesc un tandem de sunete urâte în cele două limbi surori, fiind şi două porecle pentru două personaje de aceeaşi factură şi cu aceleaşi slăbiciuni) a fost înjghebată pentru a le servi celor doi politicieni răsuflaţi drept alibiuri pentru situaţiile în care se află. Ba sunt gata să cred că şi arestarea lotului de la Constanţa s-a făcut cam tot în aceeaşi logică. Îl luăm şi pe secretarul general al MAI pentru nişte vin cerut la nişte alegeri ca nu cumva românii să se înfurie de ce se va petrece la Bruxelles. Şi scriu “se va petrece” pentru că acest birou s-a deschis în baza înţelegerilor dintre PDL şi UDMR, dacă nu cumva şi a acelor între Băsescu şi Viktor Orban. Amândoi ştiau ce se va petrece. Avem de-a face cu un şantaj politic la nivel înalt, întreprins de maghiarime prin UDMR şi guvernul de la Budapesta asupra unui regim din ce în ce mai huiduit şi alcătuit din beizadele, securişti şi dintr-o murătură de guvern şi un preşedinte jucător de cărţi, un soi de bandă a impostorilor şi vânzătorilor de ţară. Pentru a rămâne la putere, PDL se poartă de parcă ar fi dat semnătură pe toate pretenţiile UDMR, inclusiv pe regionalizarea şi pe stadiile în care va ajunge aceasta până la desprinderea Transilvaniei de ţara mumă.

Mars al maghiarilor impotriva Tratatului de la Trianon. Uitati domnilor ca actualele granite ale Romaniei si Ungariei au fost impunse in urma Tratatului de Pace de la Paris din 1947 si au fost garantate de Marile Puteri ale Lumii
Mars al maghiarilor impotriva Tratatului de la Trianon. Uitati domnilor ca actualele granite ale Romaniei si Ungariei au fost impunse in urma Tratatului de Pace de la Paris din 1947 si au fost garantate de Marile Puteri ale Lumii

Caraghios mi se pare demersul acestui gigolo teologic, odrasla unui comunist învederat. T. Baconschi l-a chemat pe ambasadorul Ungariei la Bucureşti pentru a-i transmite nemulţumirile României. Prefăcătorie în toată regula! Pe de o parte, Externele mimează un protest în vreme ce guvernul Boc şi preşedintele Băsescu au căzut la pace pe toate pretenţiile ungurilor. Asta numai şi numai pentru a rămâne la putere şi pentru a scăpa de un decont complet al unei guvernări spoliatoare pentru populaţie.

Şi pentru a putea raporta sprijinitorilor lor din străinătate că şi-au îndeplinit misiunea!

Cornel Nistorescu, 1 iunie 2011, Romanian Global News

Cât de actuală este în aceste condiții poezia marelui Adrian Păunescu:

MARŞ DE ADIO

Adrian Păunescu

La muncă, derbedei, că trece anul şi vin ăilalţi şi-o să vă ia ciolanul. Făceaţi pe democraţii cei cucernici, Cristosul mamii voastre de nemernici. Scuipaţi-vă-ntre voi cum se cuvine şi-apoi convingeţi-vă că e bine. C-aţi luat o ţară de mai mare dragul şi i-aţi distrus averile şi steagul. S-ajungem colonia de ocară care-şi va cere scuze în maghiară. Şi, prin complicităţi cu demoni aprigi, aţi desfiinţat uzine , câmpuri , fabrici. Şi, prin vânzări de ţară infernale, aţi omorât cu voia animale. La greul greu care mereu ne-ncearcă, răspundeţi cu un greu de moarte, parcă. Şi i-aţi găsit şi bolii un remediu întoarceţi România – n Evul Mediu. Ce căzături, ce târfe, ce mizerii, v-aş desena cu acul, să vă sperii. Dar voi nici sânge nu aveţi în vine, ci credite din călimări străine. Le ştiţi lui Hitler şi lui Stalin taina şi-mpingeţi Bucovina în Ucraina. Aşa cum ceilalţi, limpezească-i valul s-au compromis negustorind Ardealul. De unde sunteţi, mă, din ce găoace , cum v-au putut părinţii voştri face ? Ce condimente le-au picat în spermă de e trădarea voastră-atât de fermă ? Aţi pus nenorocita voastră labă pe-această tristă ţară Basarabă. Şi vreţi cu-ameninţare şi cu biciul s-o faceţi curva voastră de serviciu. Mimaţi respectul pentru cele sfinte, dar vindeţi şi pământuri şi morminte. Aţi inventat examene severe, supunere poporului spre-a-i cere. Şi toată zbaterea a fost degeaba că-n nas mai marii v-au închis taraba. Minciuna voastră v-a adus pe scenă, actori într-o politică obscenă. Şi-acum, că-i un prăpăd întreaga ţară , ia cereţi-vă puţintel, afară. Decât să vă trimită ţara noastră , mai bine mergeţi voi în mama voastră. Plecaţi de-aici, cu-o grabă funerară, şi nu albanizaţi această ţară . Băgaţi viteză, că vă trece anul şi s-a scurtat şi s-a-nvechit ciolanul. Şi ce vă pot eu spune la plecare decât lozinca lui Fănuş cel mare : Nenorociţilor, se rupe şnurul, “La muncă, la bătut ţăruşi cu curul !”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

15 thoughts on “Romania in pericol!

 1. DACA PENTRU VALEA JIULUI, D-L PRESEDINTE ESTE PERSOANA NON GRATA, SI PROBABIL UREMEAZA SI IN ALTE ZONE ALE TARII, MACAR IN ASA-ZISUL TINUT SECUIESC SA MAI AIBA ACCES, DACA MERGE PE JOS SI FARA “UMBRE”.

 2. E timpul să plecați…

  E timpul să plecați, cât nu e prea târziu,
  Pân’ n-o simți săracul că-i jupuit de viu.
  I-ați inșelat credința vânzându-vă pe-un leu,
  Nu vă forțați norocul… ferească Dumnezeu…

  Cu toată bunătatea din sufletu-i flămând,
  E și el ca și voi, tot muritor de rând…
  Și el are răbdare… și-același Dumnezeu,
  Dar nu-ntreceti măsura punându-i greu pe greu.

  E timpul să plecați, v-am suportat destul.
  De-atâtea vorbe goale poporul e sătul.
  Se-aude din morminte blestemul lui Brucan,
  A expirat sorocul… și-a expirat în van.

  Ați stat la cârma țării de douăzeci de ani,
  Ne-ați luat pământuri, case, ne-ați jecmănit de bani.
  De fiecare dată venind cu gura mare
  Că vreți o altă viată, că vă doriți schimbare…

  Schimbare v-ați dorit, schimbare vrem și noi,
  Schimbare nu înseamnă… tot voi, în loc de voi.
  Mai sunt în talpa tării voinici cu-nvătătură,
  Nu gângăviți ca voi… și plini de incultură.

  Uitați-vă în jur, vă place ce-ați făcut ?
  De la păduri la fabrici pe toate le-ați vândut,
  Să vă clădiți palate, cu iz de pușcărie,
  Sunteți mai râu ca chelul de-i trebuia tichie.

  Cu paznici pe la porți, de cine vă e teamă ?
  Cine mai credeți voi că vă mai ia în seamă ?
  Nu sunteți Dumnezei, nici zeii din Olimp,
  Dar nu întindeți coarda… plecați cât mai e timp.

  Ieșiți și voi puțin prin lumea aia bună,
  Ca să simțiți și voi cum euro se-adună.
  În lumea aia-a voastră, cea plină de rahat,
  La care ne-ați vândut și ne-ați îngenuncheat.

  În care obligați ne ducem sărăcia
  Ca voi să puneți ghiara ușor pe România.
  Ne mor copii acasă din dorul de părinți,
  Iar voi ne vindeți tara, ca Iuda-n, doi arginți.

  De-o jumătat’ de viată vă tot plătim simbrie,
  Cealaltă jumătate ne-ați dat-o-n datorie,
  Și-n timp ce noi plătim… voi huzuriți ca zbirii,
  Ați dus sărmana tară la limita pieirii.

  E timpul să plecați, lăsați-ne pe noi…
  Destinul prost să fie… dar nu făcut de voi.
  Voi știți să locuiți doar în afara legii,
  Să adunați prin furt averi și privilegii.

  V-am acceptat prea mult, ce ironi-a sorții,
  Pe voi, ce-ați luat… și revoluția și morții.
  Doar nu cumva vă vreți istoriei eroi,
  S-ar rușina, sunt sigur, istoria cu voi.

  Iar voi, clevetitorii, pe screen sau cu condeie,
  Ce-ați tot suflat în foc, când ei v-au dat scânteie,
  Treziți-vă, e timpul, cu toți, această tară
  S-o scoatem din rușine, din ură și ocară.

 3. Nu îi iertaţi!

  o haită de borfaşi, mecanic colorată,
  supusă ritualic aceluiaşi consemn,
  îndepărtată crud de mamă şi de tată,
  ne-aduce existenţa în sapa lor de lemn…

  în fruntea ei, dementul, o javră ordinară
  care ne-a sechestrat şi dreptul de-a vorbi,
  descreieratul care a semănat în Ţară
  doar vrajba dintre noi, în dreptul de-a muri…

  nu ne-aţi iertat niciunul, ne-aţi pângărit pe toţi,
  pe medici şi pe dascăli i-aţi răstignit borând,
  adunătură oarbă de venetici şi hoţi
  fugiţi spre-a nu vă prinde răbdarea explodând…

  aţi umilit Ostaşul, tăcut, dar suveran,
  artistului i-aţi pus bir până şi pe scenă,
  justiţia aţi frânt-o în râvne de maidan,
  pe nimeni n-aţi cruţat de jeg şi anatemă…

  ne mor copiii arşi, în leagăne de îngeri,
  bătrânii tac şi plâng, în rezumate seci,
  guvernul ne dictează fatalele constrângeri,
  e semn că este vremea cu haita ta să pleci…

  pe poliţişti i-aţi dus mai jos de disperare,
  pe mame le-aţi distrus în fondul lor suprem,
  ai pus guvernul ţării elenei la picioare
  şi balele oranj în cale i se-aştern…

  din lege aţi făcut cheremul poftei chioare,
  iar din legislativ, un jaf şi-o mascaradă,
  simţind pe os cuţitul, nimic nu ne mai doare
  borfaşi înveşmântaţi în straie de paradă…

  ne-aţi asmuţit pe toţi în contra tuturora
  spre a vă aduna voi, haita, tot mai strâns,
  azi au sosit, istoric, secundele şi ora
  să vă-aruncăm din jilţuri, să ne oprim din plâns…

  nu bogăţia haitei, nici luxul sau huzurul,
  nu desfătarea oarbă-a lichelelor ne doare,
  ci aroganţa lor, cinismul şi sperjurul
  jucat naţional făr` nicio remuşcare…

  nu contrarelativa (!) noastră sărăcie
  ne judecă speranţa şi viaţa ne-o apasă,
  ci starea ei impusă, de gravă umilire,
  pe care-au strecurat-o în fiecare casă…

  pe-această-adunătură de hoţi şi de lichele
  doar disperarea noastră o va putea opri,
  să le-aruncăm cinismul în lanţuri şi zăbrele,
  stârpiţi-i fără milă, oriunde-i veţi găsi…

  nu îi iertaţi nicicum, revolta socială,
  e tot ce ne-a rămas ca şansă de a fi,
  lăsaţi blândeţii voastre dreptul la răscoală
  şi răsplătiţi borfaşii cu dreptul de-a pieri…

  Costinel Petrache

 4. EXCELENT!!!
  Am postat bannerul static pe blog!Am vrut să postez şi pe cel animat dar nu îmi iese!
  Am să preiau parţial articolul,cu permisiunea dvs,cele 2 poezii (Marş de adio şi E timpul să plecaţi) şi videoclipul extraordinar cu Mihai Viteazul.
  Sunteţi minunaţi!

  1. Multumim pentru aprecieri. Nu este nici o problema sa preluati materialele dorite de dumneavoastra.
   In legatura cu banner-ul animat, pentru a se vedea in browser corect, trebuie sa preluati exact codul existent pe site. Este un obiect flash si trebuie incadrat intr-o sintaxa de genul:
   < object >
   < param .. / >
   ………………..
   < param .. / >
   < embed type = " application / x - shockwave - flash " ..... >
   < / embed >
   < / object >

 5. CLARIFICARE Clasificare empirica.

  1. Practic populatia tarii cuprinde 80 % cetateni care nu stiu ca nu stiu , dar, cred ca stiu. Nu au o morala sanatoasa, se fac ca sunt crestini , par a crede in Dumnezeu , dar interesul lor personal, depaseaste de mai multe ori credinta in adevar si dreptate ( Divinitate ).
  2. In jur de 15 % din populatie stiu ca nu stiu si vor sa invete ,sa se autoperfectioneze si astfel se auto-exileaza / delimiteaza de ceilalti majoritari, care nu-i inteleg , ii marginalizeaza si ii batjocoresc. Este si cazul cadrelor didactice , din invat. liceal sau universitar.
  3. Cei 5 % ramasi sunt foarte siguri de cunostiintele lor, ei stiu ca stiu , dar nu vor sa mai comunice cu ceilalti , pt. ca majoritarii, sunt ignoranti / invidiosi si oricand dispusi sa le faca un rau. Sunt tacuti / retrasi / modesti si nu participa la actiunile vulgului , la mahala si la alte manifestari , pt. ca ei stiu ca nu vor fi recunoscuti niciodata ca valori autentice. Sunt constienti de valoarea lor, printr-o tacere resemnata. Din experientele trecute au inteles ca ceilalti le vor da la cap ( glezne ) si nu mai vor sa mai intre in jocul si mocirla majoritatii.
  **********
  Un procent de aproximativ 20 % din cei 80 % sunt cei mai periculosi , pt. ca sunt inzestrati de Creator cu inteligenta liberului arbitru, ii manipuleaza si ii manevreaza pe ceilalti 60 % ( mai prosti ca ei ) iar in prezent au ajuns sa formeze guverne si sa conduca tara. Sunt oportunistii de serviciu care se inclina cum bate vantul si pt. moment le merge din plin ( PDL– udrea / basescu / boc / videanu / berceanu etc. PSD– ion ilici iliescu / nastase-4case / ponta / gioana – copil de fost general de secu / idem dr. oprescu etc.etc. si alti tradatori plecati la UNPR, PNL–tariceanu / fenechiu, etc.etc. tradatori ca stoica, stolojean si altii care sau dus la PD )
  ^^^^^^^^^^^
  Ma aflu printre cei 15 % si la varsta mea mai vreau inca sa mai invat de la cei din a 3-a categorie , pt. ca am intalnit si astfel de oameni in decursul vietii. Ei nu se lasa descoperiti, din motivele prezentate mai sus si in general realizezi ca ai avut de a face cu ei , dupa ce ii scapi din vedere , practic ei se ascund si nu mai dai de ei.
  ************
  Printre cei 5 % (din a treia categorie ) se regasesc monahi, calugarii ( sihastri ) , foarte putini oameni simpli ( muncitori,tarani ) putini intelectuali ( ing.,arhit.,doctori, prof.,academ. ) care nu au trecut in barca guvernelor sau a partidelor politice, nici in trecut si nici in prezent.
  ^^^^^^^^^^^

  Din statisticile medicale ( oficiale dar secrete ) rezulta ca 50 % din cei 60 % , din prima categorie, sunt depresivo-agresivi , au nevroze , fiind macinati din interior de puterea banilor , care nu le ajung niciodata , oricati ar avea. Sunt nefericiti de bolnavi , pt. ca nu stiu care este adevarul, dar cred ca il pot detine prin bani . Prin urmare 50 % din populatia tarii a luat-o razna si le trebuie un timp foarte mare sa se vindece. Unii dintre ei nu se vor vindeca niciodata.
  Prin urmare cei 50 % , care l-au votat pe basescu-javra ordinara-sunt bolnavi mintal si in prezent tot ei, il vor da jos de la putere , pt. ca un caine nu pleaca niciodata de buna voie , de la usa macelariei.

  …………………………………………………………………………………………..

  Sunt un pensionar, care am activat (39 de ani ) in domeniul tehnic si nu am pretentii sociologice ,respectiv, ca populatia trebuie impartita / repartizata / caracterizata prin categorii sau clasificari , dar pt. moment nu gasesc alte explicatii ale dezastrului economic in care supravetuim . Prin urmare imi exprim o parere personala, a unui nespecialist, in stiintele politico-administrative , dezvoltate dupa revolutie si sunt de parere ca mai exista oameni care gandesc ca mine . Poate filozofii / psihologii / sociologii , autentici ( neafiliati politic) au un mod de prezentare mai stiintific, ( mai documentat ) dar acest lucru , atesta si intaresc si mai mult precizarile ( poate neacademice ) exprimate de mine, mai sus.

  Sa auzim numai de bine ! C.G.

 6. Stimate Dne./ Dni.,
  Unde apar comentariile in legatura cu saitul dvs. Daca unele din ele nu va convin, ar trebui sa va respectati profesional si sa explicati corespondentului de ce nu a fost admis. In caz contrar , tot ce este mai sus apare ca derizoriu.

  1. Buna ziua.

   Nu este in intentia noastra de a cenzura parerile nimanui.
   Moderarea comentariilor este facuta de o persoana pentru evitarea limbajului injurios si licentios ce ar putea aparea din partea vizitatorilor. Intarzierea aparitiei comentariilor depinde de capacitatea de procesarea a persoanei desemnate pentru aceasta operatie.

   Asigurandu-va de bunele noastre intentii, va asteptam si cu alte comentarii.

 7. Cu durere in suflet , cu regrete iremediabile , intradevar Romania este in pericol,un pericol venit din interior ,chiar de la populatia tarii noastre . Noua ca natie nu ne lipseste inteligenta , pe care o folosim, sa ne mintim ,sa ne furam ,unii pe altii, noua ca natie ne lipseste educatia , cultura. Din educatie apare cultura,din cultura disciplina si munca cinstita. Ma mandresc cu inteligenta Romaneasca , nu-mi este rusine ca sunt Roman, dar ma simt umilit de alti Romani care ne-au facut de ras in Europa

 8. Oare se stie la Bucuresti ca in Harghita multi Romani trimit copii la scoli cu predare in limba maghiara si asta pentru ca acestea sunt mult mai dotate, profesorii sunt mai bine pregatiti si nu in ultimul rand elevii de la scolile cu predare in limba maghiara primesc bursa de 600 roni de la statul maghiar prin OTP Bank.
  Nu stiu daca se cunaste acest lucru dar este perfect adevarat.
  Prin aceasta politica de nepasare in zece ani nu se va mai vorbi romaneste in Harghita. sau poate asta se vrea si atunci evident ca HARCOV va deveni stat in stat.
  Si inca o cheste, stema Ungariei mari a aparut si pe Liceul Marton Aron din M.Ciuc, se stie ?

 9. Borfaşii puterii

  Au pus borfaşii mâna pe putere
  O hoardă criminală şi spurcată
  Popor român, că România piere,
  Comoditatea ta e vinovată

  Au pus borfaşii mâna pe putere
  Cloacă de negre lipitori livide
  Popor român, când România piere,
  Opune-te puterii ce divide

  Au pus borfaşii mâna pe putere
  Adunătură cu purtări cupide
  Nu contemplaţi când România piere
  Popor român, la arme, nu te sinucide!

  Au pus borfaşii mâna pe putere
  Şi ţara noastră acum e colonie
  Popor român, când România piere,
  Refuză să plăteşti borfaşilor simbrie

  Au pus borfaşii mâna pe putere
  Marea finanţă va distruge Terra
  Popoare, puneţi mâna pe junghere!
  Bogaţii fac ravagii ca holera

  Virgil Ciucă
  Bucureşti
  14 noiembrie 2011

 10. Haita blestemată

  Haita blestemată
  Care te sfâşie
  N-o ierta vreodată
  Mamă Românie!

  Urlă prin coclaurii
  Haita parvenită
  Nu-i acorda lauri
  Ţara mea sfinţită!

  La-ntruniri secrete
  Venetici şi fameni
  Recitesc versete
  Să dezbine oameni

  Ȋnrăiţi în toate
  Avizi de putere
  Complotează-n noapte
  Semănând durere

  Să n-ai îndurare
  Pentru trădători,
  Românie mare,
  Nici de sărbători!

  Fiii să-ţi aduni
  Ca să-ţi facă scut
  Când mai mulţi nebuni
  Ghenei te-au vândut.

  Haita de zevzeci
  Care te sfâşie
  N-o ierta în veci
  Mamă Românie!

  Virgil Ciucă
  Bucureşti
  20 noiembrie 2011

  1. Domnul Ciuca,
   Vreau sa va multumesc ca ati binevoit sa postati punctul dumneavoastra de vedere pe http://www.desteptati-va.ro. In aceeasi masura ma bucur ca sunt contemporan cu dumneavoastra si va rog sa veniti langa noi prin exprimarea gandurilor dumneavoastra pe acest site.
   In speranta ca veti da curs invitatiei noastre va doresc un “NOU AN FERICIT SI PROSPER !” ” LA MULTI ANI !”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like