0 0
Read Time:13 Minute, 5 Second

Pe fondul crizei economice fara precedent, dublata de criza politica a regimului Basescu-Boc si de scaderea dramatica in sondaje a PDL ( sub 14% intentie de vot), gruparile mafiei politico-economice au trecut la atac una impotriva alteia, odata cu apropierea alegerilor interne in PDL.

Tabla de sah

“În spatele anchetelor, retinerilor si arestarilor de vamesi si politisti de frontiera de la vamile Siret (judetul Suceava) si Halmeu (judetul Satu Mare), ambele situate la frontiera cu Ucraina, binevenite în principiu, dar tardive prin prisma realizarii obiectivului intrarii României în spatiul Schengen, se ascunde o reglare de conturi între gruparile adverse din PDL, controlate pe de o parte de fostul ministru de interne Vasile Blaga, secretarul general al PDL si pe de alta parte de actualul ministru de interne Constantin Traian Igas, împreuna cu tutorele si nasul sau politic Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad si vicepresedinte national al PDL, si cu presedintele ANAF, Sorin Blejnar. Simplificând si localizând, putem spune ca asistam la o rafuiala între gastile PDL din Oradea si Arad”, este de parere senatorul  Valer Marian.

Presa a relatat in nenumarate randuri ca vamile românesti de la frontiera cu Ucraina s-au aflat sub controlul oamenilor fostului ministru de interne Vasile Blaga, care i-a promovat în functie atât pe seful Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, chestorul Ioan Buda, anterior sef al Directiei Regionale Oradea a Politiei de Frontiera, cât si pe seful Autoritatii Nationale Vamale din România, Dan Marginean, care detine si functia de vicepresedinte al ANAF, anterior seful Directiei Regionale Vamale Oradea (unde si-a facut Blaga “stagiatura” în perioada 1993-1996).

Vamile românesti din vestul tarii, respectiv de la frontiera cu Serbia (Moravita si Jimbolia în judetul Timis)  si cu Ungaria (Nadlac, Turnu, Curtici si Varsand în judetul Arad ) sunt controlate de grupul aradean Falca – Igas – Blejnar, care i-au promovat în functii pe seful Directiei Regionale Vamale Timisoara, Aurel Matiut, si pe seful Inspectoratului Judetean Arad al Politiei de Frontiera, Ion Handra, avansat la gradul de chestor de presedintele Traian Basescu, la propunerea ministrului Constantin Traian Igas, printr-un decret prezidential din 29 noiembrie 2010, desi un asemnea grad nu putea fi acordat pentru functia detinuta (de comisar sef ).

“Prin operatiuni de genul celei de la Vama Siret, presedintele Traian Basescu si ministrul de interne Constantin Traian Igas încearca sa dea o dubla lovitura: o lovitura de imagine prin care sa convinga în al doisprezecelea ceas guvernele reticente din Uniunea Europeana ca România merita sa fie primita în Spatiul Schengen si o lovitura de nimicire a grupului condus de Vasile Blaga, care aspira la presedintia PDL si adopta o atitudine tot mai conflictuala fata de seful statului, care este si liderul informal al principalului partid de guvernamânt.”, mai spune senatorul de Satu Mare.

Conform unor informatii scapate pe surse din DNA, saptamâna viitoare urmeaza sa aiba loc anchete si arestari si la vamile din vestul tarii, respectiv din judetele Arad si Timis. Sper sa nu fie doar o operatiune de fatada menita sa spele imaginea ministrului de interne Constantin Traian Igas, pe care l-am acuzat recent, printr-o declaratie si printr-o interpelare, ca a fost implicat în contrabanda cu tigari din zona. Astept sa se mearga pâna la seful Directiei Regionale Vamale Timisoara, Aurel Matiut, împotriva caruia procurorii  de la Serviciul teritorial Timisoara al DIICOT au început urmarirea penala, în data de 13 ianuarie 2011 (la doua zile dupa ce am efectuat o vizita de documentare în zona), pentru infractiunea de favorizarea infractorului, retinându-se în sarcina sa si a patru vamesi din subordine ca, în luna noiembrie 2010, au lasat sa intre în România doua autotrenuri în care se aflau 33.600 de pachete de tigari de contrabanda provenite din Serbia, prin Vama Jimbolia ( în care contrabanda este controlata de un parlamentar PDL de Timis). Astept sa se mearga pâna la seful Inspectoratului Judetean Arad al Politiei de Frontiera, chestorul Ion Handra, care în anul 2002 a fost destituit din functia de sef al Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac de catre seful de atunci al Directiei Regionale Oradea a Politiei de Frontiera (actualmente chestor în rezerva, cu domiciliul în Satu Mare ), întrucât autoritatile maghiare de resort i-au furnizat dovezi ( înregistrari video ) ca ar fi fost implicat în contrabanda cu tigari. Astept sa se ajunga la prietenul ministrului Igas, Craciun Dorel Gavruta, si la varul primar al ministrului Igas, Iulian Pontas, ambii având domiciliul în Pecica si fiind cunoscuti ca implicati în contrabanda cu tigari în vamile Moravita si Nadlac. Astept sa se ajunga la primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, la presedintele ANAF, Sorin Blejnar, si la ministrul Administratiei si Internelor, Constantin Traian Igas.

“Solicit procurorilor DNA sa mearga pâna la capat cu ancheta declansata în cazul fostei sefe a Vamii Halmeu, Nicoleta Dobrescu, având în vedere ca, potrivit unor surse din aceasta institutie, banii pe care i-a dat pentru numirea sa în functie au ajuns în pusculita PDL pentru campania prezidentiala din 2009, soldata cu realegerea presedintelui Traian Basescu. Opinia publica trebuie sa stie ca fosta sefa a Vamii Halmeu a fost numita temporar în functie în septembrie 2009, printr-un ordin semnat de presedintele ANAF, Sorin Blejnar. Opinia publica trebuie sa stie ca fosta sefa a Vamii Halmeu a predat suma de 130.000 de euro pentru numirea sa temporara în functie unui om de afaceri din Cluj, Liviu Florian, cunoscut ca apropiat si sponsor important al PDL. Opinia publica trebuie sa stie ca fosta sefa a Vamii Halmeu nu a fost numita definitiv în functie pentru ca nu a achitat diferenta pretinsa de 300.000 de euro si ca, ulterior, presedintele ANAF, Sorin Blejnar, l-a numit sef al Vamii Hamleu pe Gheorghe Târlea, fost vames la Vama Moravita, originar din Arad, cunoscut drept un apropiat al primarului Gheorghe Falca.”, isi incheie declaratia Valer Marian.

Impărţeala şpăgilor luate de vameşi

Catavencu_prima_paginaSurse bine documentate, din cadrul Serviciilor Secrete, ne-au explicat că, deşi Vasile Blaga este ţinta lui Traian Băsescu în scandalul arestărilor de vameşi, Zeus nu are curajul să meargă până la capăt. Aşa cum s-a observat, în acest scandal, toate mediile de presă îl identifică pe Buldog ca fiind „Regina” de pe tabla de şah a corupţiei generalizate din vămile României. Vasile Blaga tace intenţionat în acest episod al conflictului, convins fiind că nimeni nu va îndrăzni să îl atingă, în afara diverselor apropouri bătute de unii pe posturile de televiziune. Siguranţa lui este dată de faptul că, până în momentul îndepărtării sale din funcţia de ministru de interne, el chiar a fost „Regele” unui sistem de recoltare a cotei de 50% a şpăgilor din punctele vamale de frontieră ale României. Precizăm că nu ne referim la Marea Corupţie din vămi, în valoare de miliarde de euro, ci doar la banii de buzunar ai Mafiei. Concret, în această calitate, conform surselor noastre, Vasile Blaga s-a ocupat de exoedierea în străinătate al banilor cash, veniţi către vârful PDL-ului din şpaga recoltată.

Vameşii erau cei care adunau banii de la traficanţi şi vărsau, săptămînal, către căpeteniile PDL-iste ale regiunii partea ce li se cuvenea celor care îi ţineau în funcţie. De aici, banii ajungeau la Bucureşti, odată pe lună, cash, în genţi sau sacoşe, aduse de curieri de încredere ai şefilor PDL, iar de aici, printr-o operaţiune de tipul „Ţigareta”, îşi luau zborul, la propriu, către Lichtenstein, îmbarcaţi, cu complicitatea vameşilor şi a poliţiştilor de frontieră de la Aeroportul Băneasa, la bordul unui charter închiriat de la o firmă cipriotă. O dată banii ajunşi în Lichtenstein, sistemul era destul de simplu: prin intermediul unei firme locale, care are ca obiect de activitate administrarea firmelor off-shore, banii erau preluaţi, număraţi şi depuşi în conturile stabilite de cel care comanda lucrarea. Sursele noastre spun că firma care se ocupa de numărarea banilor şi vărsarea lor în conturile indicate lucra pe bază de opis lunar, pe care îl primea de la Vasile Blaga, iar în capul listei figura contul lui Traian Băsescu. Aceleaşi surse spun că operaţiunea şi-a schimbat administratorul în momentul în care Vasile Blaga a fost debarcat din fruntea Ministerului de Interne. Operaţiunea a fost preluată de actualul director al ANAF, Sorin Blejnar, care acţionează la ordinul şi la indicaţiile amantei prezidenţiale Elena Udrea. În acest context, în afara de a-l băga în gura presei pe Vasile Blaga, Traian Băsescu nu are curajul să facă nici o altă mişcare din cauză că, pentru a-şi apăra pielea, Buldogul poate face, în orice moment, publice conturile acestuia, alimentate cu „bani negri“ şi care sînt interesante şi pentru organismele internaţionale, de tipul FBI sau Interpol. Am mai aflat că acest mecanism de împărţire a şpăgilor provenite din traficul vamal era dirijat în judeţe de baronii locali ai PDL. Astfel, punctele vamale din Nord-Estul României erau păstorite de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, vămile din Nord-Vestul ţării erau stăpînite de finul lui Traian Băsescu, primarul penal al Aradului, Gheorghe Falcă, cele din Sud-Vest erau controlate de Sorin Frunzăverde, vămile din Sud erau patronate de Mihai Stănişoară, iar cel mai mare punct vamal al României, Vama Port Constanţa, era coordonată chiar de Mircea Băsescu.

Mafia pedelistă recolta numai din această afacere de taxare a traficanţilor mici şi medii circa 5 milioane de euro săptămînal, adică aproximativ 20 de milioane lunar, bani care luau calea „căciulii“ din Lichstenstein. Precizăm faptul că suma totală care se colecta din vămile de frontieră pe acest sistem era de aproximativ 40 de milioane de euro lunar, dar banii care intrau în buzunarele Mafiei PDL reprezintă doar 50% din sumele colectate, cealaltă jumătate fiind împărţită de angajaţii sistemului vamal – şi aici, după o schemă bine pusă la punct. În organizarea şpăgilor şi a circulaţiei acestora, sursele noastre spun că pot fi identificate, cu uşurinţă, celebrele piese de şah, iar denumirile vehiculate erau folosite pentru cei implicaţi direct în sistem. Pionii erau agenţii vamali care se ocupau de negocierea cu traficanţii a sumelor încasate şi preluarea acestora. Caii erau şefii de tură care supravegheau pionii, numărau banii şi îi transferau superiorilor, respectiv Nebunii. Aceştia erau, de obicei, adjuncţii vămilor. În această fază, banii erau împărţiţi pe căprării, jumătate erau daţi deoparte şi se distribuiau între angajaţii vamali, iar jumătate mergeau la Ture, pe care sursele noastre le-au identificat cu şeful vămii şi primul adjunct al acestuia. Ei transmiteau către baronul local PDL, identificat cu Regina, partea care i se cuvenea. În funcţie de încasările din 24 de ore, operaţiunea de decontare se făcea zilnic, sau o dată la câteva zile. Împărţirea banilor între angajaţii vamali depindea de la vamă la vamă, în funcţie de deciziile şefilor, iar procentele erau stabilite în ordine ierarhică. Pe lista de plăţi, din partea vameşilor, erau incluşi (ocazional sau constant) şi şefii direcţi de la Regionala Vamală, care, practic, asigurau liniştea operaţiunii, sau anunţau din timp controalele la punctele vamale respective.

Revenind la prima jumătate a şpăgilor centralizate în vămile de frontieră, din suma de 20 de milioane de euro exportată lunar, firma din Lichtenstein (controlata de “Lenuta”) care se ocupa în exterior de operaţiunea de alimentare a conturilor oprea 5% ca plată pentru servicii, iar apoi banii erau împărţiţi. Şi acum, partea cea mai interesantă: contul lui Traian Băsescu primea regulat 20% din sumă, cele ale lui Emil Boc şi Vasile Blaga câte 15%, 10% intra în contul ministrului de Finanţe, 5% în contul şefului ANAF, Sorin Blejnar, câte 5% mergea către conturile baronilor PDL implicaţi în operaţiune (respectiv Gheorghe Flutur, Gheorghe Falcă, Sorin Frunzăverde şi Mihai Stănişoară), iar 10% în contul lui Mircea Băsescu, pe principiul că Portul Constanţa avea cel mai important aport la operaţiune. Pentru a avea o imagine de ansamblu cât mai completă, trebuie menţionat că în aceste colecte de „bani negri“ nu intrau operaţiunile de mare evaziune fiscală, care, în general, sînt efectuate de anumiţi oameni de afaceri agreaţi de Putere, unde şpaga are tarife mult mai mari, negociate special, iar operaţiunile sunt realizate la vămile de interior ale României, unde are loc întocmirea actelor. În acest caz, este vorba uneori de sute de milioane de euro lunar, bani proveniţi din marele trafic cu alcool, tutun, cafea, combustibili, sau armament. Aceste acţiuni de mare anvergură sînt mult mai bine secretizate, iar beneficiile pentru liderii actualei Puteri, în frunte cu Traian Băsescu, sunt infinit mai mari. Din când în când, câte o astfel de afacere mai apare în presă, în momentul în care făptaşii ei uită să plătească şpăgile cuvenite, sau încearcă să se tocmească cu stăpînii din umbră, care le permit să se îmbogăţească prin eludarea sistemului fiscal românesc. Un astfel de exemplu, care a trecut aproape neobservat, este acela al fostului secretar de Stat din Ministerul Finanţelor Publice, Graţiela Iordache, care a fost dată pe mâna DNA de gaşca pedelistă pentru că la un prejudiciu de 44 de milioane de euro, făcut prin eludarea taxelor şi accizelor din afaceri cu tutun, în perioada noiembrie 2007- aprilie 2009, a uitat să dea partea de 25% către liderii Mafiei PDL, începînd cu Traian Băsescu. Mai mult, Graţiela Iordache, bazându-se pe faptul că Traian Băsescu nu va cîştiga încă un mandat, iar stăpânii se vor schimba după decembrie 2009, a refuzat să contribuie la campania electorală a acestuia, ceea ce i-a atras în 2010 eliberarea din funcţia de secretar de Stat, precum şi un dosar la DNA, cu acuzaţia de complicitate la evaziune fiscală.

Intrebari cu raspunsuri previzibile:

  1. De ce cel mai mare punct vamal al tarii – Constanta – nu a fost verificat inca ?

  2. De ce au fost ridicati numai politistii de frontier de la Albita ?

  3. Romania este totusi un stat membru UE si NATO…. ce fac aceste autoritati civile si militare referitor la fenomenele descrise mai sus?

  4. Oare chiar nu stiu acestia despre ceea ce se petrece in Romania?

Numai naivii cred ca forurile internationale nu cunosc implicarea regimului in activitatile economice ilicite…. Referiri la acestea apar aproape saptamanal in presa internationala, daca ar fi sa ne bazam numai pe investigatiile de presa, insa stim foarte bine ca Serviciile Speciale ale diverselor state monitorizeaza atent si in amanunt aceste probleme. Si atunci ? De ce nu … “se face ceva”? Asa cum am mai spus, pana in prezent Mafia politico-economica din Romania a fost cu adevarat PROTEJATA de regimurile europene si cel american. Un raspuns dur, insa adevarat. Regimul Basescu a fost extrem de util acestora pentru implementarea rapida a unor planuri, in zona noastra, cu extindere spre Rusia si Orientul Apropiat.

“Ruptura” intre puterile occidentale si regim s-a produs treptat, pe parcursul anului 2010 si s-a accentuat in 2011. Intr-adevar, regimul a devenit periculos pentru punerea in aplicare a planurilor respective, tocmai prin rapacitatea sa si prin faptul ca nu-si mai ascunde in nici un fel “manevrele” politico-economice. Toata lumea isi da seama ca democratia nu functioneaza in Romania, exercitiul parlamentar este o mascarada care nu mai pacaleste nici pe cei neavizati, coruptia extinsa la toate nivelurile face imposibila functionarea cat de cat eficienta a statului si a economiei “albe”, iar economia “subterana” , nefiscalizata si mafiota depaseste cu mult 50% din PIB.

Romania a fost un experiment, asa cum bine s-a spus in presa. Acest experiment trebuia oricum sa duca la prabusirea statului ( cazuri similare: Grecia, Irlanda, Egipt, Argentina, etc)… insa prabusirea a devenit incontrolabila si periculoasa prin factorii perturbatori ce nu pot fi cuantificati si previzionati, iar Regimul atrage prea mult atentia asupra sa si implicit asupra “altora”.

Cineva TREBUIE sa plateasca, pentru ca lucrurile sa se “linisteasca”…. astfel a inceput “numaratoarea inversa” pentru Regimul Basescu.

Ultimele evenimente din Romania dovedesc acest lucru. Potentatii regimului cunosc ce ii asteapta si acum cauta sa minimizeze pierderile si sa-si asigure scaparea, sacrificand pionii mai marunti.

Cugetari din blogosfera

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

0 thoughts on “Din interiorul Mafiei PDL

  1. Primarul municipiului Botosani Catalin Mugurel Flutur PDL cel mai corupt primar din jud. Botosani si cel mai mafiot impreuna cu vicele primar Florin Gheorghita .
    olee olee PDL NU MAI EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE…………………..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like