0 0
Read Time:3 Minute, 58 Second

Schimbările importante care au loc acum vor forma forma de viață pentru toate generațiile viitoare.

Oricare ar fi rezultatul final al luptei titanice care are loc în prezent, cu siguranță vom trăi pe o planetă radical diferită de cea pe care o cunosc generațiile anterioare ale noastre.

Elitele Occidentului colectiv sunt destul de clar hotărâte să insiste ca definiția lor a conduitei corecte, a conducerii corecte și a sistemelor corecte de guvernare să fie acceptate în întreaga lume și sunt dispuse să facă aproape orice pentru a se asigura că viziunea lor pentru lume este realizată.

O lume omogenă în care hegemonia liberală predomină la nivel global este viziunea lor, una care refuză existența oricărei opoziții în numele a ceea ce ei încadrează drept „libertate”, „democrație”, „valori liberale occidentale” și un „sistem bazat pe reguli”, conform definitiei desingn-lui lor.

Lumea viitoare, dacă este determinată de elitele din Occident, nu va suporta nicio rezistență față de standardele stabilite de acestea și va cere ascultare de codurile de conduită despre care insistă că sunt singurul standard acceptabil.

Toleranța față de orice forme de guvernare decât cele stabilite ca standard de acestea se va încheia. Monitorizarea potențialelor abateri de la aceste standarde va fi constantă și orice încălcare a acestor standarde va fi cu siguranță pedepsită într-o formă sau alta.

Va exista un set de principii, o formă de justiție, o narațiune despre evenimentele lumii și o putere dominantă de control.

În prezent există multe forme de guvernare care, dacă puterile occidentale își vor atinge obiectivele, vor dispărea pentru totdeauna pentru a nu fi niciodată înlocuite. Hotărârea este în mod clar de a înlocui toate acestea deviatii, eliminându-le și înlocuind-le cu sisteme care aderă la standardele, valorile, principiile și sistemele Occidentului colectiv.

Această lume standardizată va lua inevitabil contur dacă la încheierea luptei care se desfășoară acum, puterile occidentale își realizează obiectivele.

Totuși, dacă cele pe care puterile occidentale încearcă să le elimine și să le înlocuiască vor prevala, vor continua să existe o varietate diversă de sisteme de guvernare, seturi de principii privind modul în care este cel mai bine trăită viața, standarde etice și morale și amestecul de restricții și libertăți văzut acum. Nu va avea loc nicio omogenizare și proiectul occidental de transformare a lumii se va încheia printr-un esec total.

Odată cu războiul purtat de Occident împotriva celor care nu sunt dispuși să accepte o lume colectivă ordonată în Occident, o lumea unipolară cu elite occidentale esuate, incapabile să-și apese cererile, ce lume va rezulta atunci?

China și Rusia, fiind cei doi adversari principali ai sistemului unipolar de dominație mondială, sunt în mod clar neinteresate de tipul de uniformitate căutat de SUA, Marea Britanie și aliații lor. Comerțul în vederea promovării unor condiții mai bune de viață pentru populațiile lor sunt obiectivele lor principale clare. Toleranța față de diversitate și absența oricărei intenții de a elimina sau schimba radical sistemele de guvernare, principiile de viață, valorile etice sau morale par a fi fundamentul acelei noi lumi în perspectivă.

Pe lângă toleranța față de toate sistemele diverse ale acelei lumi și în paralel cu aceasta, ar fi așteptarea ca propriile tradiții, valori și sisteme să fie respectate, deoarece le tolerează pe cele ale altora. Securitatea și suveranitatea, cu acordul la cel mai înalt nivel, ar asigura relațiile permise pentru ca relațiile comerciale să continue nestingherite.

Acestea sunt cele două lumi posibile care ne așteaptă. Una este o lume strict monitorizată de puterile occidentale care insistă acum că toate națiunile TREBUIE să adere la principiile de comportament și guvernare de care au nevoie ca standard. Cealaltă este o lume nu foarte diferită de cea pe care o cunoaștem până în prezent, în care există o mare diversitate într-un cadru de comerț și coexistență.

În prezent, unitatea generală căutată de instituția Națiunilor Unite este înlocuită de puterile occidentale intenționate cu propriilor obiective, pe care le concep ca fiind mai urgente decât menținerea păcii. Dacă vor predomina, de o asemenea institutie nu va mai fi nevoie, voința Occidentului va stabilii propiile sistemele de control și pedeapsă si vor asigura că acest lucru sa se intample pentru orice abatere de la standardele sale.

În lumea alternativă, dacă China și Rusia prevalează, Națiunile Unite vor atinge un vârf de influență visat doar în trecut.

Lumea așa cum am cunoscut-o se termină. Lumea viitoare nu va mai fi așa cum a fost până acum.

Fiecare dintre noi acum va fi afectat de schimbările importante care au loc în prezent și fiecare dintre noi trebuie să decidă de ce parte a istoriei ne aflăm.

Articol preluat : https://aearnur.substack.com/p/the-world-as-we-have-known-it-is?s=r

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like